Tipsrunda i Stockholm!?

Hejåhallå i stugan den blå!

Sista dagen innan skolavslutningen brukar alla normala skolor få städa ur skåpen och sen dra hem. Men NEJJ, vi i Engelska skolan ska såklart in till stan efteråt, för att umgås lite tillsammans med alla andra mysiga nior (ännu en yearlevel day). Man hade hört att det handlade om någon av tipsrunda, alltså att vi skulle gå en massa. Vem orkar det? Inte jag.

Så efter den väldigt mumsiga (not) skolmaten så samlades vi på skolgården och delades in i grupper. Med de här grupperna åkte man sen till olika ställen i stan, min grupp drog till T-Centralen med Mr Gehlin och Dominguez. När vi var framme vid stationen så tvingade de oss att gå i hundra år för att slutligen komma fram till Stadshuset. Där skulle vi alltså göra en aktivitet av något slag, så Gehlin tog fram en mp3 och en frivillig från gruppen fick komma fram. Den här personen skulle sen nynna på låten som Gehlin spelade och sen skulle resten av gruppen säga låttitel och artist. Det var väldigt lätt faktiskt. Han spelade några låtar, och jag fick nynna en! Haha, de kunde gissa på en gång att det var "I don't feel like dancing" med Scissor Sisters. Efter den trevliga lilla 'aktiviteten' så fick vi en ledtråd som skulle leda oss till nästa plats&nästa aktivitet. Efter lite funderarstund så kom vi fram till att det var Mose Backe, vid Slussen. Självklart så var det ingen som ville gå hela den långa vägen, men vi blev ju tvungna för att vissa i gruppen inte hade busskort. Mycket trevligt. Så efter en lååång promenad i blåsigt väder genom Gamla Stans sketet trånga gator så var vi framme vid Mose Backe. Det tog oss 40 minuter, HAHA suckers vi är. Där står Ms Oscarsson och Ms Per och väntar på oss, och när vi berättar att vi gått hela vägen så berättar dom att varje grupp skulle ha fått en bussremsa för att kunna åka med tunnelbanan, iiiinte skulle man behöva gå, hahaha. Så, ja. TACK GEHLIN&DOMINGUEZ, ni har gett mig träningsvärk säkert.

Hela den här långa vägen gick vi, från svarta pluppen till röda! (tänk på att vi inte gick stora vägen eller fågelvägen)

Det visade sig att det enda man skulle göra på den stationen var att ta ett kort på Sthlm och sen skulle vi vidare till nästa. Onödigt eller vad? Odenplan var nästa stopp och när vi kom upp från perrongen stod Mr Nilsson med hans nyrakade skalle där. Då skulle vi gå på tipsrunda runt på det lilla 'torget' vi stod på å svara på frågor om Vasastan. De va snabbt gjort och sen fick vi dra hem.

Snacka om värdelös dag?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0