Sofias studieteknik - SÅ FÅR DU MVG

Hemligheten är att använda så många sinnen du kan.

1. Syn - Scanna in pluggpapprena i hjärnan. Sägs vara väldigt effektivt. En av de vanligaste studieteknikerna.

2. Hörsel - Läs papprena högt för dig själv som om du vore ett mongo. Sjung gärna fram orden, då en sång sätter sig bättre i huvudet. När du kommer fram till de viktigare partierna i texten, skrik så högt du kan. Då slinker det lättare in.

3. Känsel - Tafsa på dina pluggpapper. Fokusera på de viktigare delarna. Känn hur det känns när du tar på orden. Kom ihåg känslan och ta fram den igen vid provskrivning.

4. Smak - Genom att äta upp papprena blir allting mycket enklare. Ju färre papper att plugga på, desto mindre stress känner du. Mindre stress gör det lättare att koncentrera sig och därmed även att komma ihåg det lilla du pluggar in.

5. Lukt - För varje viktigt ord du läser, finner du något att lukta på. Lukten av detta något är det enda du behöver lägga på minnet för att komma ihåg det viktiga ordet i fråga (det sägs att lukter är ett av de enklaste sätten att komma ihåg saker på). Bär med dig alla saker du luktat på till provet. Under provets gång tar du upp en sak i taget, luktar på den och kommer ihåg vad du ska. Du är räddad.

Kommentarer
Postat av: Malin

Haha, bra tips! ^^ Jag ska tänka på det inför nästa prov! :P

2009-10-31 @ 12:17:40
URL: http://mawan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0