Sofias toppfem - SVENSKA KOMIKER


1. Johan Glans

2. Björn Gustafsson
3. Magnus Betnér
4. Robert Gustavsson
5. Peter Settman






Måste säga att det var svårt att avgöra vem som skulle få första platsen, båda är ju så sjukt roliga... men Johan Glans vann. Antalet galet-roliga-saker (Stockholm Live är bäst, hela vägen igenom) var fler än Björns, även om hans mellanakter i Melodifestivalen samt Top Notch är bajsroliga. Svårt är det...
Sist på listan var jag ju tvungen att klämma in Peter Settman. Det var tack vare Ronny & Ragge, och så hans vitvaror-imitationer också, förstås...






London, here I come.

Julen är snart över. Julafton var igår, juldagen är snart borta, sen är det annandan... sen är det slut. Men jag ska inte klaga! Jättetrevligt har det varit med julklappar, julmat, godis, familj&släkt. Det förstnämnda måste jag kanske berätta lite extra om, hehe. Det var färre julklappar i år än vad vi brukar få, men det är helt förståeligt. Vi fick ju faktiskt en resa till London. Uuunderbart. Då kan jag bocka för ännu en stad på listan med "Platser jag måste besöka innan jag dör". Jag bara måste åka dubbeldäckare och äta fish n' chips, haha. Det är ju något man helt enkelt måste när man åker till England, visst? Eller vänta.. är fish n' chips kanske amerikanskt? Äh, shit the same, måste prova i alla fall :D! Jag vill gå till Madame Tussauds, Big Ben och London Dungeon, men vi får se hur det blir med det. Vore kul i alla fall. Mellandagsrean börjar tydligen samma dag som vi åker - PÅ LÖRDAG! Blev lite paff när jag hörde att det var redan nu. Hade förväntat mig att det skulle bli senare någon gång, men ser man på. Tih, jag är GLAD.
Självklart fick jag lite andra julklappar, bl.a. SATC-boxen (det är som en liten skokartong, jättefin :D), nya hörlurar till iPoden, en bok (Innan jag dör, verkar väldigt bra), finfina trosor, lite nagelprylar, samt 1200 kronor att handla för i London, CUTE! Jag kommer ha überskoj... en massa shopping blir det!

David Beckhaaaaaam... (Tussauds, dårå :D)

DAN FÖRE DOPPAREDAN.

Tihi, jag längtar =) (ännu ett av mina konstverk.)


JÄLA SKIIIT FAN

Hahaha... Alla kommer väl ihåg Ronny&Ragge? Iofs så gick det innan jag föddes, men man har ju sett efter dess. De är så jävla bäst. Snälla, gör comeback :D!
De dök i alla fall upp i Så ska det låta. HAHA.





Fredde Granberg och Peter Settman = HAHA.

ÄNTLIGEN LOV

Som man har längtat! De två senaste veckorna har varit hemska. Gått omkring med huvudvärk hela dagarna p.g.a. en massa stress. Men nu är det SLUT! För jävla härligt.
För att "fira" jullovet, träffades vi några från klassen på Café 60 på kvällen sedan. I början var vi väl sex pers, sen kom fyra till. Asmysigt. Efter att ha suttit där i två timmar hade jag tryckt i mig en megastor blåbärsmuffins (som jag visserligen åt upp på 10 minuter, men ändå) och fem stora glas vatten. Gissa om jag var kissnödig när vi skulle därifrån. Som tur var fanns iaf en toalett där, så jag slapp dö...
Vi bestämde oss för att gå på bio, och gick därför till Hötorget därifrån. Efter lite diskussioner kring vilken film vi skulle se, blev det The day the Eart stood still. Jag hade hellre velat se Twilight som alla har sagt ska vara så himla bra (plus att killen i filmen tydligen ska vara grymt snygg), men jag blev totalt nedröstad. Jag visste att filmen inte hade fått så bra kritik, men valde att ge den en chans ändå och jag måste säga att den var ganska konstig. Jag tror att jag tyckte att den var dålig, men jag kan inte bestämma mig, för jag vet inte om jag förstod den eller inte. Hm, krångel.
När filmen var slut var klockan elva och alla drog hem. Jag som bor ända borta i Hässelby hade en bit att åka och var inte hemma förrän 20 över 12. Trevligt. Speciellt när man skulle gå ensam från bussen. Jippi, hatar det. Går alltid med nyckeln i handen, beredd att slå till nån om det skulle behövas. Inte för att en smäll från mig skulle göra särskilt ont, men man kan ju göra det bästa av situationen i alla fall. Passade på att lägga in ett ICE-nummer i mobilen innan jag klev av bussen. "In Case of Emergency". Alltså om jag ligger nästan död på marken så kan den som hittar mig ringa det numret för att få kontakt med mina föräldrar. Praktiskt ifall man nu skulle råka ut för något, gör det du mä...

Keanu Reeves kom som, typ, marsmänniska i ett stort klot.
Bara det är ju helt weird.

50 saker som ni kanske inte visste om mig.

1. Jag är livrädd för att någon som står mig nära ska dö.
2. Jag älskar skräckfilmer.
3. De läskigaste jag sett är The Grudge och Boogeyman.
4. Jag är mörkrädd.
5. Grönalund med vänner är apkul.
6. Jag är livrädd för att ramla ner på tunnelbanespåret - jag går aldrig på det vita.
7. Jag tycker inte om frukostmat, varma drycker eller kolsyrad dricka.
8. Att fika med kompisar är jättemysigt.
9. Skolan är viktig för mig.
10. Jag saknar tiden då man var liten, den var bäst.
11. Äckligaste maten är korv m. bröd och soppa.
12. Godast är pasta.
13. Typiskt sommar är Morden i Midsomer.
14. Jag älskar julafton.
15. Jag tycker inte om eld, varma ugnar och kokande vatten.
16. Röka och snusa är bajs.
17. Jag är sämst på bollsporter.
18. Jag hatar fulla människor.
19. Den bästa filmen är Bridget Jones dagbok.
20. Den sämsta är Open Water.
21. Snyggaste manliga skådisen är Chad Michael Murray.
22. Snyggaste kvinnliga är Jessica Alba.
23. Jag har aldrig brutit ett ben i kroppen.
24. Men jag har sytt tre stygn i pannan.
25. Jag har gått på gymnastik i 10 år, men slutade för några år sen.
26. Jag har spelat flöjt i 6 år, men slutade för 1 år sen, vill börja igen.
27. Jag tycker om att läsa och att lägga pussel är underskattat.
28. Jag är dålig på att hålla kontakten med folk, tycker inte om mig själv för det.
29. Av alla skolår har åttan varit det bästa hittills.
30. Nian var absolut sämst.
31. Jag tycker inte om när jag inte vet vad klockan är.
32. Jag beundrar såna som är bra på gymnastik, dans och som är musikaliska.
33. Jag är närsynt och har därför linser. Tycker inte om mina glasögon.
34. Jag fryser hellre än svettas.
35. Jag följer TV-serierna Prison Break, Ugly Betty, Cityakuten, House och Heroes.
36. Jag dricker inte.
37. Jag tycker inte om att bära stora, klumpiga, varma skor.
38. Jag tycker inte om att äta när det är mörkt, eller med bara levande ljus.
39. Jag älskar kladdkaka.
40. Den bästa av Harry Potter-filmerna är fyran (han är skitsnygg där).
41. Jag kan ha otroligt torr humor.
42. Jag är väldigt bra på att komma ihåg namn.
43. Enligt IQ-testet på Illustrerad Vetenskaps hemsida har jag IQ 118.
44. Våren är den bästa årstiden.
45. Disney-filmer är så jävla bra.
46. Jag tycker om IKEA och Lagerhaus.
47. Jag älskar herrparfym.
48. Jag blir lätt stressad över skolan.
49. Mysigaste klädesplagget är mjukisbyxor.
50. Jag hatar att gå hem ensam när det är mörkt.


Kakor? På en torsdag?

Hoppsan hejsan!

Hela kvällen nu har jag varit hos mina kära kusiner för att moster fyller 50. Congrats! Det har varit väldigt trevligt, vi träffas trots allt inte särskilt ofta, kulkul =). Kvällen började dock inte riktigt som jag tänkt mig. När jag kom hem från skolan var jag übertrött, så jag gick och la mig. Jag hade satt larmet på 20 över 4 för att ha gott om tid att duscha och gör mig iordning etc. Jag höjde till och med volymen för att jag med all säkerhet skulle vakna.
Men när klockan är 16:20 och klockan ringer, så öppnar jag bara ögonen litegrann för att direkt somna om. Helt värdelöst. Vaknar istället 17:10 av att pappa stormar in och säger att vi ska åka om 20 minuter. KUL! Fortfarande trött och på uruselt humör hoppade jag in i duschen i 5 min, sedan hitta bra kläder och till sist sminka mig. Jag hann allt detta på endast 20 minuter! För mig är det rätt otroligt.
Inte nog med det. På vägen var det tänkt att vi skulle hämta upp mamma vid Spånga station. Vi kommer dit exakt när hennes tåg rullar in på stationen, och ställer oss på parkeringen "där pappa alltid har hämtat upp mamma", men hon dyker inte upp. Vi tänkte att hon kanske hade missat den och kommer med nästa, men icke. Ytterliggare två tåg drar förbi och till slut ringer vi hennes mobil, som självklart är urladdad. Efter att ha väntat i en halvtimme är vi rätt oroliga för att det hänt nåt.. who knows, liksom.
I alla fall så åker vi till festen, för att inte behöva missa allt. Direkt när vi stängt av bilen utanför deras hus ringer pappas mobil. Det är såklart mamma som säger att hon stått och väntat i 40 minuter "precis vid ingången till parkeringen, den där jag alltid blivit upphämtad förut". Vi åker tillbaks, ser att hon fortfarande inte står där, och blir ruskigt irriterade. Efter en stund åker vi vidare och upptäcker att det finns en till parkering och DÄR står hon! Fifasen. Båda syftade på olika parkeringar. Stämningen i bilen var inte på topp på vägen tillbaka.
Resten av kvällen var i alla fall trevlig som attan. Massor av gotti (GLASS). Ni hajar rubriken, right?

för er icke-förstårare - Johan Glans på sthlm live.

Gustafssonisar is the shit.





Åtta dagar kvar.



15 snabbisar.

Hamburgare vs. Sallad

Landet vs. Storstaden

Action vs. Romantisk komedi

Myskväll
vs. Partynatt

Skidor vs. Snowboard - Jag är urkass på snowboard...

Hurtbulle vs. Soffpotatis - En blandning?

Läsk vs. Vatten - Dricker inte läsk.

Mjukisbyxor vs. Jeans

Äta ute vs. Äta hemlagat

Duscha
vs. Bada

Godis vs. Chips

Brädspel vs. TV-spel

Strand
vs. Snö

Choklad vs. Vanilj - Glassmak? Annars choklad.

Film vs. Serie - Kan inte leva utan någon av dem, haha.

Spegelvänt och spegelrätt.

Idag kom jag att tänka på en sak: Vi ser inte oss själva på samma sätt som alla andra gör.
Bilden som vi har av oss själva i huvudet är spegelvänd. Det är ju oftast i speglar som vi tittar på oss. Även om det kanske inte skiljer särskilt mycket, så ser man faktiskt annorlunda ut spegelvänd om man jämför med verkligheten. Det är ju väldigt få människor som har identiska ansiktshalvor. Så för de som inte har det, det vill säga nästan alla, blir man rätt så olik sig själv om man byter plats på dem, om man jämför med hur man ser ut i verkligheten.
Det är därför som så många tycker att man blir ful på kort! För när man tar kort med en kamera, blir bilden inte spegelvänd, visst? På kort ser man alltså ut som alla andra ser en, men helt olik det sätt som man själv är van vid att se sig. Jag tror också att det här har någonting att göra med dessa unika fotogeniska människor - alltså såna som alltid blir bra på kort. Det måste betyda att de har identiska ansiktshalvor, eller har jag fel?
Hm, jag måste nog tänka vidare på den här saken... men det är en bra start tycker jag, inte sant?

GLOBEN IT IS.

Som jag sa så tog jag en tripp till Globen igår. Vi var fem stycken: Jag, Lisa, Agnes, Siri, Helene. De två sistnämnda hade jag inte träffat förr, men det var trevligt :). Hela vägen fram, när vi satt på tuben, klagade Lisa på att hon var hungrig. Så självklart blev det tjockistajm på donken as fast as we got there. Efter det gick vi på jakt efter ICA för att köpa godis. Det var såklart jag som köpte mest - 37:50. Det är så hemskt. Förstår inte hur jag alltid lyckas bli tjockast.
I alla fall. Sedan gick vi direkt till Globen för att köa in. Vi stog väl där i 20 minuter eller nåt innan dörrarna öppnades. In rusade direkt alla fjortisar för att ställa sig och trängas vid scenkanten. Vi däremot gick rätt lugnt, ställde oss nån meter bakom alla galningar, vid staketet precis. Helt perfekt. Vi såg bra också, även fast alla växte runt två decimeter när det hela började senare...

Jag hade i alla fall askul. Peter Jihde var såklart där (en av mina favoriter). Carolina Gynning och idoler som röstats ut tidigare stod för pausunderhållningen, trevligt trevligt. Alla blev smått galna när Johan klev upp på scen, men jag förstår nästan varför. Han är ju ändå rätt cool... tycker jag... Jaja. Precis innan showen drog igång på riktigt kom någon snubbe in och bad flera att ställa sig på ena sidan av scenen, för att mycket skulle filmas där. Han drog också igång publiken lite, antagligen för att allt ska se bra ut i TV.

Sen började det. Jag tycker Kevin var bäst, hejade på honom redan innan. Visst, Alice sjunger bra, men hon är rätt tråkig egentligen. Så det var helt rätt person som vann. Absolut. Nu hoppar jag några kapitel och drar till slutet. Det blev rätt spänt när Jihde skulle tala om vem som vann. Och då bryter de för reklam. Hahah, många blev fett sura... Men i alla fall. När de väl spelade upp vinnarlåten och alla insåg att det var Kevins, så var det en tjej framför mig som blev helt galen. Hon hoppa upp å ner som en dåre, så hennes armar finns typ med på min lilla video. Fintfint. Förresten så stod det två fula fjortisar framför oss hela tiden. De hade bajsfula hårförlängningar, asäcklig hud och flugben till ögonfransar. Jag störde mig på dem.

Hm, väldigt intressant... menmen. När allt var slut, snodde jag en bit av konfettin från golvet (tih) och så gick vi ut. Vi var inte så sugna på att stå och trängas bland en massa små fjortisar för att få träffa idolerna, så vi stack direkt. Tunnelbaneperrongen var proppfull, men smarta Agnes drog med oss till slutet av perrongen, där det i princip var helt tomt. Så när tunnelbanan kom sen hade vi nada problem med att få platser, när första vagnen blev sketafull. Det stod till och med en massa IQ-befriade människor kvar där, som var för lata och osmarta för att gå längst bort.

Jag hade tänkt lägga ut en massa bilder därifrån nu, men jag har inte fått dem av Lisa än. Så ni får nöja er med den som är i inlägget. Många fler kommer senare :).

Puss och godnatt!

IDOLFINAL.

Hela kvällen är jag i Globen och ser på Idolfinalen. Pilutta er :)!

Gymnastik...

Det var längesen. Jag saknar det faktiskt litegrann... Rotade fram lite bilder från KM -05 eller när det nu var. Om någon nu är intresserad av att se.




Fristående

Jag är längst till höger på de tre första, sen är jag mitten längst fram (bara för att jag var bäst:D! haha)


Milo Ventimiglia ...

... blir The hottie of the week. En väldigt fin titel.


RSS 2.0