Händelserikt inlägg.

Vart har nu vintern tagit vägen?
Det är typiskt Sverige-väder. Att först låta det snöa som bara den för att sedan smälta bort allting efter några dagar. Tråkigt. Jag hoppas för guds skull att det är snö på julafton. En massa vit, fluffig, fin snö.

Min helg, som jag inte över huvud taget trodde var planerad, visade sig vara fullbokad. Klockan halv 12 idag vaknade jag och blev påmind att vi skulle åka till Saras tävling - om en halvtimme. Kul för mig. Fick klä på mig, fixa till mig lite så att jag skulle se någorlunda pigg ut och sedan stressa igenom frukosten för att hinna. Vi skulle till Lidingö - Liiiidingö - för att se på en massa gymnaster som flyger&far överallt. Rätt så roligt. Sara och Johanna (mina småsystrar) har precis konverterat till Järfällagymnasterna. Det kändes lite ovant att sitta och heja på dem istället för Bromma, som vi alltid gjort tidigare. Men i alla fall, jag tycker att det gick bra för dem. Domarna var lite snåla med poängen på hopp dock. De slutade på en 12:e plats av 25 lag. Tyvärr är det bara de tio första som går vidare till
final, men bra jobbat var det i alla fall. Vissa de tävlade mot var faktiskt i min ålder.

Förutom gymnastiktävling den här helgen blir det Idas dansuppvisning imorn. Trevligt! Fick reda på att vi hamnade på den uppvisningen där flest grupper är med. Var övertygad om att det berodde på att en massa minipluttar skulle stå för halva föreställningen men icke sa nicke. Det är tydligen bara elittrupper. Grymt skönt! Det är ju dem som är roligast att titta på.

Det är väl så min helg har sett och kommer att se ut. Plus att vi ska baka lussebullar imorn, det är ju faktiskt 1:a advent :). Gottgott. Juste! Förut skrev jag att mina glasögon var försvunna. Nu kan jag andas ut... jag har hittat dem - bakom mitt element. "Vad tusen gör dem där?" kan man ju fråga sig, men se det är inte så konstigt. Jag lägger de alltid på nattduksbordet innan jag somnar och elementet är precis bakom. Så jag måste på någon vänster ha slagit till dem i sömnen så att de hamnat där. Skumt. Det var faktiskt det första stället jag letade på, men jag måste ha missat dem. Nu använde jag mig av mobilkameran för att med hjälp av blixten se om det fanns något av intresse där bakom och ser man på. Där var de fastklämda (bland en massa damm):

Efterlysning! igen...

Mina glasögon är borta. Förstår inte hur jag lyckas. Hade dem i förrgår kväll innan jag skulle sova, då la jag dem på nattduksbordet. Dagen efter, på kvällen, när jag behöver dem igen, så ligger de inte där! Vart är dem :O? Allvarligt talat. Jag måste ha gått i sömnen och slängt iväg dem nånstans. Jag har verkligen letat överallt. Och om jag inte hittar dem, så måste vi köpa nya, vilket blir sisådär 4000 spänn vilket i sin tur betyder inga julklappar. Men kom igen, de kan ju inte bara försvinna? Om inte spöket Laban har smugit in på mitt rum och tagit dem förstås... Jävla piss.

Julklappar?

Det är en klurig grej det. Mina föräldrar kräver redan en önskelista så att de kan ge sig ut i affärerna innan julrushen drar igång. Rätt smart, men otur för mig. Jag har ju precis fått allting jag önskat mig! Känns det som i alla fall, 22 oktober... inte så längesen. Kommer faktiskt inte på så mycket mer än det jag redan fått... Så, är det någon som har ett bra förslag? Än så länge har jag bara skrivit upp "SATC-boxen och iPodhörlurar". Inte så mycket direkt, kanske inte så väldans intressant heller. Jag som alltid brukar vara i full gång på den punkten! Attans rackarns rabarber, måste bättra mig!

En sak jag känner att jag måste nämna, är julgranskulor. Varje år har vi haft rätt torra, tråkiga röda och silvriga. Om man jämför med t.ex. en Disneygran är det ingenting. Så jag talade om för mutti att jag tyckte att vi borde satsa lite mer på granpyntet i år. Någon natt senare, drömde jag att hon hade köpt såna, ni vet matta julgranskulor med nåt glitter på (:D). Den kändes rätt verklig. Men sen senare på dagen, när jag hade vaknat, så kom jag på att det faktiskt bara var en dröm. Snopet. I alla fall... idag kom hon hem med såna fina :) Så vår gran kommer bli much more like a Disneygraaaan, heja!
(very interesting, I know...)

Lite Sofia-info!

Jag...
Svär: Ibland
Sjunger bra: Sådär
Dushar dagligen: Ibland, annars varannan
Tycker att jag är attraktiv: Helt okej
Kommer överens med mina föräldrar: Jaaa
Gillar åska: Bajsläskigt
Spelar något instrument: Nej, men jag har spelat flöjt :D
Äger en iPod: Jaopp
Går till kyrkan: Nej, tror inte på sånt
Sover med gosedjur: Inte nu längre
För dagbok: Nej, bara blogg
Dansar i regn: Har gjort det nångång
Sjunger i duschen: Ja, vad ska man annars göra?

Vem var den senaste personen jag...
Nuddade: Syster Sara
Pratade i tfn med: Mamma
Msnade med: Ida
Kramade: Olivia
Skällde på: Vet ej
Sportade med: Klassen, skooolidrott!

Senast jag...
Skrattade: Vet inte, skrattar hela tiden
Grät: Det var ett tag sen
Filmen jag såg: American pie - Beta House
Tuggade tuggummi: Idag.. efter lunch!
Drog ett skämt: Förmodligen idag, "haha"
Sång jag sjöng: Chariot (vår lilla cover yaao)


Winter is coming to town.

Nu är vintern här - på riktigt. Tiden går så himla fort. Det känns som att jag gått i skolan i max en månad, när det egentligen varit 3-4. Nyss var det sommar, sen blev det höst och nu helt plötsligt snöar det som bara den. Men det är skönt ändå. Att se att Sveriges väder inte är totally fucked up. Förra året kom första snön i oktober eller så, sen kom den inte tillbaka förrän efter jul, och det är ju inte så himla kul... Nu när den kommer i mitten av november, känns det som att den borde hålla i sig så att vi får en vit jul i år. Det vore härligt.
Det som är så otroligt bra med snö är att allt blir så mycket ljusare. Nu när solen går ner vid tre, så finns i alla fall snön där som lyser upp lite. Det är fint. Fast det är ruskigt kallt, vilket resulterar i tjocka kläder och stövlar - sånt som jag inte är så förtjust i. Jag har så tunna och lätta skor på mig som möjligt och helst ingen jacka alls, bara en mysig tjockiströja. Som på våren ungefär, det är min absoluta favoritårstid. När slasken är borta förstås. Slask är inte roligt. Antingen ska det vara riktig snö eller ingen alls. Inget himla värdelöst mellanting. Ska det va så ska det va.


This one time, we watched american pie... and it was so funny.

American Pie-Maraton - så jävla kul. De filmerna är så sjukt roliga. Trots att de är flera år gamla, så finns det inte många ungdomsfilmer som klår dem. I alla fall den första filmen (the one with the fucked up pie) är någon som man bara måste ha sett, den är ungefär som Titanic. De som inte har sett den - do it. It's definitely worth it.
Därefter kommer ännu fem härliga, bäst av dem är nog Bandcamp. "This one time, at bandcamp... and it was so funny!". Han som spelar Stiflers brorsa är jävla snygg... right? Men ändå... Stiffmeister is the shit! Hans kommentarer är så klockrena, haha:
 

"I think you need your balls reattached!"


Stiflers brorsaaa...

Trötter...


Hm, jag är ledsen... men jag orkar inte blogga, är för trött helt enkelt. Mycket plugg just nu... då försvinner liksom blogglusten... kommer kanske igen i helgen!


SILENCE! I KILL YOU!



- So, you have done your job?
- No I haven't.
- But you're dead?
- No I'm not. I feel fine.
- But you're all bone.
- It's a fleshwound.

Spelardaaags jöh.


Nu när jag satt här och spelade något b-spel på datorn, kom jag att tänka på en sak:
Jag har inte spelat tv-spel på hur länge som helst. Det är rätt så dåligt. Jag menar, det är ju ändå så roooligt :) Kommer ihåg att jag satt och spelade det där SSX On tour rätt ofta förut, och blev nu himla sugen på att spela. Så jag borde nog göra det nu, innan jag glömmer bort det. Det är kul med gamla spel. Inte för att det här SSX är jääättegammalt, men ändå. Det väcker minnen från när man var mindre, typ. Får en att tänka på när man spelade Krakel Spektakel eller något liknande, haha :). Man blir påmind om hur roligt man hade det med tv- och dataspel helt enkelt.
Så... adios, ses senare <3



Joe Jonas is drop-dead gorgeous



Yup, han ÄR snygg.


Smycken & Kläder

Hejsan hoppsan!
Det var nog ett tag sedan som jag köpte någonting nytt till garderoben. Därför tog jag en snabb tur till Vällingby igår efter skolan för att se om det fanns något skojigt. Kom på att jag hade en rabattkupong på Glitter - 25% rabatt på hela köpet. Så jag blev ju tvungen att smita in där förstås... Kom ut igen med stora hårspännen (behövs för mitt hår), ett halsband och två, jag vet inte vad det heter, berlocker? I alla fall, det fanns såna extra så att man kan byta. Super!
Efter det svängde jag in på Gina Tricot. Behövde långa linnen, men fann såklart andra saker också. En supermysig lång, blå kofta för 99 kr och en t-shirt för 50. Idag köpte jag också nya tights, ett par militärgröna och ett par lila - för att liva upp hösttråket litegrann!

(klicka för större bilder)





In the future, I wanna be a somebody.

Jag är nöjd med mig själv, det ska jag inte säga något om, men det skulle vara kul om man hade något speciellt, liksom. Typ "hon som är så bra på att sjunga", "hon som är asbra på sport", "hon som äger på gitarr" eller "hon som är grymt snäll&omtänksam". Bara någonting, som får alla att verkligen komma ihåg en sen. När de en vacker dag tar fram den gamla skolkatalogen och pekar ut en och säger "åh! henne kommer jag ihåg...". Håll med om att det skulle kännas bra och roligt om det var så? Då jag antagligen inte helt plötsligt skulle få värsta bollsinnet, så får jag helt enkelt nöja mig med det jag har, vilket i och för sig är helt okej för mig. Så om jag utgår ifrån verkligheten... hur vill jag bli ihågkommen om tio år?
Jo. Jag vill vara "den som alltid var sig själv". För det är en av sakerna jag själv prioriterar högst hos en person - att man alltid är sig själv. Varför ska man vara någon annan? Varför inte bara vara du? Göra som du själv  vill, strunta i vad någon annan tycker&tänker om dig - inte vara en främling för dig själv.


Lev ditt eget liv, för du ska död din egen död.



Sofia hissar: Snälla bilförare!


Det finns många bilförare ute på gatorna dagarna i ända. Nu under hösten, när det regnar så väldans, skvätter det upp en massa vatten när de kör förbi en. Därför vill jag hissa de få bilförare som faktiskt saktar ned farten när de ser att någon oskyldig människa går där på trottoaren, så att man slipper att bli dyngsur.


tack.





Sofias topptio - LUKTER

GODASTE:
1.Herrparfym
2. Nybakade kanelbullar
3. Luften efter regn
4. Jordgubbar
5. Julen
6. Hemgjord mat
7. När man blåst ut ett ljus
8. Gran
9. Choklad
10. Nyklippt gräs



ÄCKLIGASTE:
1. Spya
2. Snus
3. Bajs 
4. Cigarettrök
5. Utedass
6. Morgonandedräkt
7. Svett
8. Häst
9. Bränt gummi
10. Kaffe





Free hamburgers yaao!

Japp. Till oss alla från Blackeberg - hamburgare, så många du orkar. Så var det idag. Sisådär två timmar efter lunchen, ryktades det om hamburgare utanför entrén, inte klokt tyckte jag. Men så nyfiken som jag är gick jag dit och ser man på. Där står skolpersonal och grillar hamburgare. Grytan vi fått till lunch var inget vidare, så jag var rätt så hungrig, om man säger så. Efter två hamburgare var jag mätt och 5 minuter sen till engelskalektionen. Men vad gör det? Otroooligt snällt av er, tackar - you saved my day.

RSS 2.0