That's how we do it


Hässelbys finaste julgran


Julplugg

Sitter och pluggar religion. Hinduism. Herregud. FÖRLÅT, men jag förstår inte hur så många människor kan tro på allt det där. Vissa saker kan jag förstå, men andra är ju bara knasiga. Men ja. Tro på vad ni vill. Fast varför måste jag lära mig? Döh. Jag vill spela tv-spel.

Började plugga för inte så längesen... hehe. Och provet är imorn. Bra Sofia (Y). Men det är ju faktiskt som så att det är jul snart. Det är fullt upp med julbak, julmys och klä julgran. Vårt pepparkakshus blev typ übersnyggast i år. Helt sjukt fint. Och likaså kakorna och bullarna, väldigt mycket likadana, liksom. Skitfina! Och granen. Vi ska inte snacka om GRANEN. En ÄKTA disneygran, om ni förstår vad jag menar? Jag ska lägga upp en bild senare sen, när jag har tid. För den ÄR så fin.

Förresten så fick jag en bh av min syster idag. Av min lillasyster, 14 år.

Hon hade vuxit ur den.

Tack och otack, liksom.

litesofiatyp

Singel? Ja
Lycklig? Halvt 
Uttråkad? Halvt 
Ledsen? Nej  
Italienare? Nej
Gravid? Nej
En cooling? Lite

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej
Har du nånsin blivit sårad? Ja
Har du nånsin tänkt på en och samma kille flera gånger under natten innan du somnade? Ja
Är du kär? Nej
Vill du gifta dig i framtiden? Kanske

Kärlek eller lust? Lust
Hår eller ögon? Båda
Katt eller hund? Katt 
Några få bästa vänner eller flertalet "vanliga" kompisar? Bästavän
TV eller Internet? Båda
Coca-cola eller Pepsi? Inget
Pengar eller lycka? Lycka
Dag eller natt? Båda
MSN eller mobil? Mobil

Brutit ett ben? Nej
Gjort nåt du ångrar? Ja
Hoppat Bungee Jump? Nej
Ljugit för någon du tycker om? Ja
Ätit en hel tårta? Nej
Gjort bort dig offentligt? Ja
Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Nej
Gråtit när ett husdjur dog? Inget har dött
Velat försvinna? Ja

Vad såg du på tv sist? Jurassic Park
Vems blogg läste du sist? Johannas
Vad åt du sist? Godis
Vem pratade du med sist? Johanna
Vem ringde du sist? Emma
Vem messade du sist? Johanna 
Vad läste du sist för bok? Educating Rita
Vem pussade du sist? Morfar
Vem kramade du sist? Mormor

December sjutton

Jag har visst missat några decembrar. Oups.

För att vinna ska ni skriva någonting som får mig på bra humör. Den som känner mig bäst har nog störst chans att vinna. Good luck peeps.

Jag. Vill. Ha. LOV. ..... ffs

Jag typ dör snart. Allvarligt talat. Jag blir lite mer sjuk för varje prov som blir avklarat. Stressen försvinner lite i taget och när lovet börjar kommer jag ligga på dödsbädden.

Såhär mot slutet tycker man ju att det borde vara rätt coolish. Lugnt. Liksom. Men nej.

Förra fredagen: Essäprov i astronomi
Tisdags: Slutprov i kemi B
Idag: Prov i naturkunskap
Måndag: Prov i religion
Tisdag: Fem sidor uppsats i astronomi in
Tisdag: FEKKING JULLOV

Bör tilläggas att jag inte börjat på astronomin än. Jag har inte ens ett ämne att skriva om.

Bra Sofia. Bra.


Trött och stressad hest.

FUFBVad säger detta om facebook?

ps. inlägget är uppgjort. jag ljög. ds.

Betyder alltså: Inlägget var önskat av Doris som vann December ett. Jag älskar inte pepparkakor, även om det är gott. Och definitivt inte glögg. Det är äckligt. Tycker inte om varma drycker över huvud taget.


Och nu skriver jag det sista på novellen. Har lite mindre än en sida innan den är finito. Kan bli bra. Kaan bli bra. Hoppas. Kanske kommer den ut på bloggen senare, om jag är tillräckligt nöjd. Det är alltid jobbigt att posta noveller... de känns personliga på något sätt. Även om det man skriver om inte har något som helst med mig att göra.

Mitt liv om tio år

Käre Linus, om tio år är jag färdigutbildad sen ett tag tillbaka. Jag har pluggat tre år biomedicin, två år forensisk vetenskap och har nu en masterexamen. Jag har förhoppningsvis påbörjat min karriär, dvs. jobba som städare på SKL (Statens Kriminaltekniska Laboratorium i Linköping), för klättra upp på stegen och till slut bli forensiker full time. Asballt.

Eller så har jag bestämt mig för att läsa några extrakurser på universitetet. Jag vet inte.. arkeologi? Vore tufft. Eller så har jag börjat jobba hos polisen eller går på polishögskolan för att kunna bli kriminaltekniker, om jag inte redan kommit så långt. Jag har inte planerat så väldigt långt framåt, liksom. Men min dröm är i alla fall kriminaltekniker.

Jag vet inte var jag bor någonstans, men jag är antagligen kvar i Sverige. Uppsala? Stockholm? Göteborg? Who knows. Jag bor i alla fall i lägenhet, utan familj, med en eller två katter och alternativt eventuellt en pojkvän. Men jag kan nog bli en sån som prioriterar karriären först. Who knows.

Det blir inga tre V:n i alla fall. Och inge New York.

Sammanfattning:
- Masterexamen i forensisk vetenskap
- Påbörjad karriär
- Lägenhet i Sverige
- Katt

Peppercookies and glögg

Jag älskar pepparkakor och glögg. Det är seriöst det bästa med hela julen. Tänk er snö utomhus, varmt inomhus, en sprakande eld på TV:n (vi har en såndär DVD "The brasa"), paket under granen och och och... pepparkakor. Med glasyr helst. Som man ritat dit själv, en massa olika färger. Sådär übergott, liksom. Och så lite glögg på det. Folk brukar äta någon konstig ost på sina pepparkakor när de dricker glögg till. Men icke jag. Icke sa nicke. Jag kör rätt på ba. Utan grejs. Förutom glasyr. Med den där årliga Blossa-glöggen till. Vilken smak är det i år, någon som vet? Vilken färg har flaskan? Den brukar vara fin.

Vad tycker ni är det bästa med julen?


Förra årets. Fin!(ps. inlägget är uppgjort. jag ljög. ds.)

Samhällskunskap kan ta sig

Jag hade samhällskunskapsprov idag. Det kan vara det sämsta prov jag skrivit. Och jag hade ändå pluggat och kände mig hyfsat bekväm med det hela. Jag hade tydligen inte pluggat på rätt saker.

G-frågorna: Gick bra, kunde allihop.

VG-frågan: Mindre bra.

MVG-frågan: what the fuck.

"Välj en av följande:
1. Gör ett litet tankeexperiment! Tänk dig en marknadsekonomi med fullständig konkurrens. Varför är det omöjligt för en sådan ekonomi att fungera i verkligheten och varför tror du att många människor inte ens skulle vilja ha det så?

2. Sen ekonomikrisen två år tillbaka har EU hållt på en massa med stimulanspaket och blabla. Vad för stimulanspaket och hur ska dessa hjälp ekonomin på fötter igen?"

Satans. Perkele. Det är hemskt att säga, men jag hade ingen aning om vilka stimulanspaket Gunnar menade, så den frågan strök jag. Blev till att svara på fråga ett. Och, alltså... ja.. Det jag kunde börja med att skriva var i alla fall vad fullständig konkurrens var och vad marknadsekonomi innebar. Där kanske jag skrapade ihop till en halv poäng. Men sen... jag ordbajsade. Totalt. Hittade på hit och dit och hoppas på att något funkar. Jag brukar ha tur när jag ordbajsar på prov.. att det är om rätt saker alltså. Men nu.. vette tusan.

Det återstår att se.

December ett vanns av Doris

Måste jag nog säga. Hans var mest fantasifull. Konn gratt u la tjoner! Vad vill du ha för inlägg? Och svara hyfsat snabbt, för annars får jag typ fem på hög bara för att alla andra som vinner tävlingar är så långsamma.

Hans svar:

"detta var orättvist, jag kan inte tänka på annat sätt än naturvetanskapligt. men här är ett försök:

när det är vinter och det börjar närma sig jul vill tomten ha det lite extra roligt så han tar sin släde med rudolf och flyger upp i luften och sladdar på molnen så att det yr av snö (för vi alla vet ju att moln är gjorda av snö) och en del att stänket från sladdarna kommer ner på jorden som snö. 

nu undrar du ju varför det regnar på sommaren och varför det kan snöa på julafton när tomten dela ut klappar. men jo, såhär är det:

när det är sommar brukar tomten sätta på raketmotorer på sin släde som gör att snön som yr blir till vatten och det regnar istället

och varför det kan snöa när han delar ut klappar är för att hans brorson brukar få låna en av tontens slädar ibland

Nu undrar du säkert varför han väljer att ha raketmotorer på sommaren och inte på vintern när han vill ha det extra roligt. men då ska jag tala om det för dig en annan dag när jag har tid, för jag ska också plugga samhällsekonomi nu."Och Olivia, jag ÄLSKAR Edward Scissorhands!

Och Linus, det har alltid stått "SKICKA YAO" ;D

Och ni andra, mycket fina försök, men tyvärr... nästa gång :))

Grattis C och Linus

Ni vann tävlingen tillsammans, bestämmer jag. Rätt svar på tävlingen var:
10 orsaker att hata dig. Tjejen har färg i håret p.g.a. färgballongskrig.

Ni svarade båda rätt med 30 s mellanrum, vilket betyder att ni får ett inlägg var. Vad vill ni ha? :)

December ett

Jag satt och funderade på om jag skulle ha någon typ av adventskalender i bloggen (även om jag egentligen borde sitta och fundera på samhällsekonomi), och kom iofs inte fram till exakt VAD det ska vara, men att det vore kul om jag hade något. Inga priser som har något pengavärde, utan kanske mer.. den som svarar bäst på en fråga eller liknande får ett inlägg i min blogg. Vore det något? Jag vet att jag inte har lika många läsare som Kenza och gänget (hoho, "Oliver och gänget"), men det är mer en kul grej, bara.

Någon som vill?

Isåfall:
Jag vill att ni ger en jävligt bra förklaring på varför det snöar. Svaret får inte ha något som helst att göra med naturvetenskap. Ni kan hitta på exakt vad ni vill som ni tror skulle få mig nöjd. Lycka till.nöjd_chey_92

RSS 2.0