Hejdå igen

Imorn snurrar jag iväg till landet i en vecka. Kommer tillbaka nästa söndag för att sommarjobba som gravgrävare i tre veckor. Det blir nog spännande. Något annorlunda, liksom.

På mitt landställe finns det nästan ingen mobiltäckning. Det finns några områden med täckning, t.ex. i högra hörnet av fönstret bredvid min säng, på översta hyllan i skåpet i köket och på vårt ritbord i sovrummet. Jag får väl helt enkelt ställa nånstans där och hoppas på något trevligt sms. Jag ska nog inte hoppas på för mycket eftersom jag efter en vecka i Gran Canaria hade fått noll sms. Fatta hur poppis man känner sig då.

Men, hur som helst, så vill jag berätta för er att jag lagt in en ny liten funktion på bloggen. Om ni går in på ett inlägg (genom att trycka på "kommentarer" eller "permalink" eller hur ni nu vill), och tittar längst ner (där det står datum och lite så), så hittar ni en gilla-knapp. Den funkar precis som på fejjan. Om ni trycker på den, gillar ni mitt inlägg. Är det inte lite småkul :D? Använd den flitigt!

Jag fick precis över bilderna från GC från Johannas dator, så jag hinner inte lägga upp väldans många, men några stycken har jag minsann tid med. Sen måste jag packa inför imorgon. Det bästa med att åka tidigt är att man slipper äta frukost hemma (jag tycker inte om frukost - underdrift), utan man får oftast köpa nåt gott på statoil :D



Ser ni volymen på mitt hår där? Gosh.


Sofia - Johanna - Ida (och Sara bakom kameran)


Sofia med smutsigt hår vid stenpromenaden (kan inte kallas strandpromenad om det inte finns någon strand)


Sara, hahahaha

Det är såhär man bunkrar upp inför (början av) sommarlovet

Min familj är en äkta tjockarfamilj.


På bilden ser ni:

En påse ostbågar, 450g
Tre påsar chips, 500 g
Fyra kexchoklad
Ett paket vaniljvåffelkex
Ett paket brago choklad
Två påsar soda pops
Två påsar tuttifrutti
En påse dumle-snackisar
En påse dumle
En påse likörgodis (mammagodis.. blä)
En påse bilar
Två påsar kanelgifflar
Två paket smörpopcorn
Tre paket ballerinakakor
Fem pepsi/pepsi max
En 7up
En zingo
Ett paket muffins med smak av sommarbär (mumma)

+ en hel del som inte fick plats på bänken. Bl.a. ett stor pack billy-pizzor, fyra capricciosa och en plastburk med Willys egna mazariner.


Är det inte underbart med sommarlov?

(Ångesten kommer lagom till skolstarten. Ångestattack. Skola+orkar inte träna. Inte bra.)

Hjälp, jag faller sönder i små bitar

Finns det någon metod för att stoppa flagning?


(inom hela det röda området flagnar jag.. stackars STACKARS lilla mig)

Förresten har jag aldrig förstått om man säger "flaga" eller "flagna" och tog mig därför tiden att kolla upp "flagna" på synonymer.se. Det visade sig att "flaga" är en synonym för "flagna". Se på tusan.

Sprillans nya brillor

Innan jag for iväg till Gran Canaria var jag ju och hämtade mina nya fina glasögon, som jag tänkte att jag kunde slänga in en bild på. Jag satt och försökte ta en fin bild hur länge som helst och lyckades till slut ta en någorlunda okej.


Kom ihåg att jag sa "någorlunda". (jag är dessutom extra ruffsig i håret, fast det är iofs rätt mysigt)

Men, ja. Där har ni dem. Vad tycks?

Ett inlägg från en jetlag-drabbad Sofia

Jag tänkte bara titta in för att säga att jag kommit hem nu, för några timmar sedan. Jag mår bra. Jag har gått upp tre kilo (tack vare all-inclusive-delen). Wuho. Tjock och lycklig. Typ.

Vi hade fint väder, om än blåsigt. De tre första dagarna var det en jäkla massa moln som vägrade blåsa bort, vilket kanske var lite synd... men sen blev det très mycket bättre ;D. Jag lyckades att inte bränna mig i ansiktet eller på axlarna (alltså de ställen som man alltid bränner sig på), men istället blev hela magen knallröd. Höh? Magen? Oftaaa. Det var jobbigt. Så fort den rynkades så gjorde det ont. Men nu är jag glad och brun. Brun och glad. Très fint (Y)

Maten var mycket god (tydligen för god med tanke på viktuppgången) och jag åt. Hotellet var sketafint och fräscht. Fin service, även om det fanns en diskplockare som var sjukt ivrig att ta undan ens tallrikar. Så fort man tagit sista biten mat från tallriken så FOFF så var han där och plockade bort. Han försökte också prata med en på spanska hela tiden. Jag fattade inte ett bajs. Jag gav honom en blick som sa något i stil med "du-är-knäpp-som-tror-att-jag-ska-förstå-vad-du-säger-ser-du-inte-mina-sverige-flip-flops?"

Mer pladder kommer imorgon, tillsammans med bilder. Ni kan få en bild som jag hittade på Johannas facebook så länge:


Jag kände att den bäst beskriver mitt Gran Canaria-besök.

Fran Gran Canaria YAO

Forsta gangen man bloggar fran Gran Canaria. Och antagligen sista. Har sisadar en minut kvar. Brattom Brattom. HOHOHO. Har var det livat. Godnatt! Ses imorn ;D

HEJDÅÅÅÅÅ SVÄRIGE

Idag har jag lagt hela dagen på att packa, torka kläder med hårtork, packa lite mer, åka till Vällingby för att hämta mina nya glasögon, köpa morötter och fika (wienerbröd är sjuuukt gott) (speciellt om det är glasyr på). Därför har det inte blivit något bloggeri.

Nu ska jag upp om sisådär fem timmar för att åka iväg till Arlanda. Wiiiiihuuuuuuu vad det kommer bli bra det här, känner jag. Jag kommer tjocka så väldigt mycket. Kommer se ut som en grillad gris när jag kommer tillbaka. Men det gillar vi. Hoho. De serverar mat i princip dygnet runt. Jag får äta hur mycket som helst. Ätaätaätaäta. Jag packar ner springskorna för säkerhets skull. Så jag inte dör av överätning. Typ.

Jag kommer tillbaka igen den 22a, ha det så roligt så länge ;D

(OM ni vill se hur det se ut så kan ni klicka här)


Och en liten avskedsbild (som råkade bli bajsstor). Bara så ni inte ska glömma bort mig helt och hållet. Det vore tragiskt.

Taggataggatagga

Jag vill veta vilken ruta ni skulle tagga mig på :D


VARNING!

Jag ska avråda er från att titta på två filmer.

1. Paranormal Activity.
Och nej, det är inte för att den är "för läskig". Saken är den att den inte var så väldans läskig. Det kan bero på att jag är filmskadad, eller hur man nu säger, men jag tyckte bara att den var lite smått obehaglig ibland. Anledningen till att ni inte bör se den är att den är så dålig. Väldigt dålig. Inte värd att se, helt enkelt. Den fick 1,5 i betyg av mig bara för att den var lite creepy. Och inte helt värdelös. Jag blev besviken med tanke på hur många som sagt att den är så sjuuuukt bajsläskig.

2. Kommissarie Späck.
Jag blev j ä t t e besviken. Det finns inga ord för hur besviken jag blev. När jag såg att Fredde Granberg hade gjort den blev jag jätteglad. Han har ju gjort program som Hem till Midgård, Dr Mugg, Bröderna Fluff, Ronny och Ragge... det KUNDE ju inte ha varit annat än bra, tänkte jag. Så fel jag hade. Den var dålig. Mycket dålig. Det fanns några småsaker som jag tyckte var kul. T.ex. när han kastade han korv på någon så han ramla baklänges. Det var rätt kul. Och när någon i bakgrunden viftade med likets hand och sa "hejhej:D". Det var typ det. Och juste. Fredde Granberg kom in i två sekunder mitt i en gun fight, klädd som en indian, och sköt iväg en pil. Det tyckte jag var roligt.

Sen var det slut.



Not that scary.

Angående filmlistan

Den uppdateras litegrann hela tiden. Nu har jag t.ex. lagt till de där dokumentärerna som du ville ha med Mållgan... fortsätt komma med förslag allihopa ;D

Bara lite skola till innan lovet

Nu ska jag vara jobbig och klaga på folks språk. Jag är en sån som stör mig på stavfel och grammatiska fel... rätt mycket. Jag stör mig på dåligt språk över huvud taget. Jag började läsa en bok igår, Dexter, och som ni vet så älskar jag serien och borde därför också gilla boken. MEN. Språket är bara sådär halvdant. Det kan bero på att det är en översättning, eller så är det författaren. Jag har läst fem sidor och vet inte om jag kommer stå ut med att läsa klart den. Så sjukt tråkigt.

Men i alla fall. Jag kan lära er två saker:

Eftersom att säger man inte. Man säger "Eftersom". Inget "att".

Även fast säger man inte. Man säger "Även om" eller "Fastän".

Och så är det det där med "var&vart" och "de&dem". Det är jätteväldigtirriterande när folk skriver fel på de&dem. Var&vart bryr jag mig inte lika mycket om eftersom jag tycker att "var" är ett så fult ord. "Var ligger det nånstans?"... jag säger ändå "Vart ligger det nånstans?" trots att jag vet att det är fel. Men lär är de&dem. Snälla.



I will go bananas if you say "Dem 20 bästa bortförklaringarna till ogjord läxa" (som för övrigt är en grupp på facebook som jag vägrade att joina bara för att de skrev "dem")

GRATTIS TILL STUDENTEN DIN KORV!

Igår tog Ida studenten och jag har lovat henne alla mina refreshers som jag har kvar från påsk i studentpresent. Jag kan inte inte skryta om (shitpomfrittt, dubbelnegation) att hon fick ett stipendium för att hon var den "mest välförtjänta" i hennes klass. Det tyckte jag var sjukt ballt.

Tänkte att jag kunde lägga upp några bilder från utspringet (som vi egentligen aldrig riktigt såg p.g.a. den gigantiska hopen mormorar och morfarar i gamla studenmössor), fler från själva studentmottagningen kommer senare :D





Du är så cool.

Nu är min filmlista här

Ääääntligen är den finito. Jättefinito. Den är fin, bra och alldeles perfekt. Typ. Om ni klickar på länken laddar ni ner en pdf-fil och så vips! så har ni listan på er dator. Pörfekt? Jees.

Säg väldans gärna vad ni tyckte om den... all sorts kritik uppskattas (Y).

Jag lägger in länken i menyn också, om ni har någon nytta av att veta det. Wiiiiihooo.


Sofias filmlista



Sofia sparar på allt


Här är ett chips som jag hittade i chipsskålen för typ.. en månad sen. Det är ett hjärta :D! Fett coolt. Men nu har jag slängt det. Kändes väldigt omoget att ha ett chips liggandes på hyllan. (bokhyllan, alltså).

(Jag måste erkänna att jag slickade på chipset innan jag slängde det. Det var trots allt ett dillchips.)

Fy donken

VARFÖR i hela friden slutade McDonalds med böjbara sugrör? Det är ju allvarligt talat sjukt jobbigt att hålla på med raka sugrör. Måste sträcka på sig när man ska dricka. Eller ha den i knät. Det tär på kroppen för guttes skull!


FYFYFYFYFYFYYYY! Du kan va en åsna.

Det kan vara så att det bara är jag som har det här problemet. Med tanke på att jag verkar vara den enda i mitt liv som är pygmé.

RSS 2.0