143 dagar till studenten

Och jag har redan hittat den klänningen som jag vill ha. Den kostar dessutom 200 istället för 600.

Fast så finns den inte. Den är slut. Lite skitigt... om man köper den tidigt riskerar man inte att ha en likadan som någon annan, hehe.


från stylebystars.com

eller med en bild


Google är min vita häst, mitt rullband, min Gunde Svan

När man googlar "grusbyggare" (en typ av nattfjärilslarv som finns i bäckar), kommer det här upp först:


Nu kommer glada forskare storma in på min blogg för att läsa om grusbyggare.

Ett steg närmre kändisskapet.

Sofias Stockholmsguide

Elsa önskade sig en Stockholmsguide efter att ha vunnit den lilla tävlingen förut, så då får det bli så. Jag måste säga att jag nog inte är någon riktig Stockholmare. Jag pratar inte med tydliga "e", jag hittar inte i city och jag har i princip inte varit och shoppat någon annanstans än på Sergels torg, Sergelgatan, Gallerian, Kungsgatan och Drottninggatan. Jag har bara besökt tre caféer och inga restauranger. MEN, jag har varit på många museum! Och biografer. Det är väl mer min grej, I guess.

Så, denna lilla Stockholmsguide blir kanske inte den bästa, men för mig har det räckt.


När man, som människa-från-landet, kommer till Stockholm är det första man borde göra:
- Åka tunnelbana. Det. Är. Viktigt. Och roligt när lantisarna inte vet hur man ska gå förbi spärrarna (förlåt Elsa för att jag kallar dig lantis, men jämfört med mig är du det ;D). Men jag vet också att du redan åkt tunnelbana, så då var ju det kirrat. Poäng till dig.


Caféer
Mitt favoritcafé när jag gick i högstadiet var utan tvekan John Chris på Drottninggatan. Allt där ser och är så jäkla skitgott. Minus för att det är något dyrare (men det kanske bara är jag som tycker det) och för att det ofta är en väldans massa folk och därför rätt högljutt.

Under ettan i gymnasiet var jag istället mer på Café 60 på Sveavägen. De har fåtöljer vid varje bord istället för stolar, det är rätt litet och det finns fönster överallt. Skitmysigt ställe, helt enkelt. Ett plus för väldigt stora biskvier, goda bullar, weinerbröd och tydligen gott te/kaffe (själv dricker jag inte sånt). Det är inte för dyrt heller.

Sen finns även American Cookies i Gallerian, ett litet stånd som står i mitten. De har världens godaste muffins. De är såna där sjukt stora med smarrig glasyr på toppen. De kostar väl lite men det är det definitivt värt. Man dreglar bara man ser dem.

Det sista stället du inte får missa är Montis i Gallerian. Där finns allvarligt talat Sveriges godaste glass. Italiensk glass som är upplagd på ett sånt där fint sätt. Det är dyrt, men värt det. Precis som muffinsarna. Apelsinsmaken is to die for.


Glass från Montis


Museum
Jag har alltid tyckt om Naturhistoriska riksmuséet, som den naturnörd jag är. Det var längesen jag var där, men jag kommer ihåg att jag tyckte om det som handlade om kroppen mest. De har dessutom alltid någon speciell utställning som brukar vara cool.

Jag har hört gott om Fotografiska muséet. Jag har inte varit där själv så jag kan inte säga något om det, men ändå. Sånt är rätt coolt. Tekniska muséet och Tom Tits är rätt kul också. På Tom Tits gör man en massa experiment, om du inte redan visste det.


Nöjesparker
Grönalund, såklart, på Djurgården. Jag älskar tivolin, speciellt berg-och-dalbanor. De byggde en ny i år som heter Insane. Ser sjukt kul ut, men jag har inte varit där än. Har inte varit där på typ tre år, faktiskt. Hemskt. När du kommer hit får du åka alla berg-och-dalbanor för mig :D!


Biografer
Om du snurrar iväg till Naturhistoriska riksmuséet tycker jag att du borde besöka Cosmonova också. Du kanske vet vad det är, men ändå... Det är en förjäkla stor biosalong som är som en glob. Man ligger ner lite halvt och tittar upp i taket (bioduken) och om man vrider huvudet så långt det går åt höger ser man bara mer bioduk, likaså åt vänster. Biodukbiodukbioduk. Förstår du vad jag menar? Tänk dig en 3D-film där. Fetballt. Fast de visar bara dokumentärer, typ. Ändå coolt.

Sveriges största biosalong finns på Rigoletto på Kungsgatan. Salong 1: 918 platser. Jävlar vilken upplevelse det är. Jag har varit där en gång när jag såg Inception. Ballt. Missa INTE!


Shopping
Om man inte är från Stockholm finns det några butiker man inte får missa. Urban Outfitters på Biblioteksgatan (det är den enda butiken i Sverige), Designtorget och Weekday (de finns bara i de större städerna). Jag har bara varit på Urban Outitters en gång, men jag gillare. Sköna inrednings- och småprylar, snygga kläder och ascoola omklädningsrum, men kind of dyrt. Designtorget har en massa såna där smarta saker som man inte trodde fanns, men är också rätt dyrt. Weekday har snygga kläder och en jävla massa jeans och det är dessutom hyfsat billigt, vissa saker.

Och så kan du göra som alla japaner som kommer till Stockholm: Ta ett foto av Plattan.

Fina, fula Plattan.

Gå-till-bussen-musik

Guld - Den svenska björnstammen


"Varför tycker du så mycket om film?"

Film är ju underbart på så många olika sätt. Man får liksom chansen att sätta sig in i någon annans liv och situation, man får drömma lite, tänka lite. Vissa filmer är så smarta så man dör. Andra är så spännande så man skiter på sig. Det är sånt man inte upplever i vardagen. Det är människor som suttit och klurat ut en overklig story, och bara det att någon ens kan komma på såna storys är otroligt. Alla karaktärer och deras tankegångar, hur början och slutet - hela filmen - alltid klatschar ihop. I rymden finns inga känslor, Inception, Big fish, Donnie Darko, Nyckeln till frihet. Sen finns det såklart de filmer som är annorlunda, men fortfarande så jäkla bra. Amelie från Montmartre, Forrest Gump och Edward Scissorhands. Och de simpla som istället har humorn. Pirates of the Caribbean, Sweet home Alabama, Bridget Jones dagbok. Det finns ett så jäkla stort utbud. Det är som drömmar och fantasier på en skiva.


SVAR PÅ FRÅGOR

Jag vet att de kommer väldigt sent, men jag har hela tiden suttit och hoppats på fler frågor...

Hur lång tid dröjer tills du svarar på denna fråga?
Du postade kommentaren den 16 september kl. 23:34:43. Just nu är det den 27 september kl. 23:24:13. Det blir väl 10 dygn, 23 h, 49 min, 30 s... om jag räknar rätt.

Bor ugglorna i mossen?
Nej faktiskt inte. Det är egentligen ulvarna som bor i mossen. Allt är en missuppfattning.

Tänker du komma till Johnossi den 8:e november? (JAAA)
Haha, jadu. Jag har då fortfarande inte bestämt mig. Finns det ens biljetter kvar? Och hur mycket kostade de nu igen?

När du gått upp ur sängen, vad är ditt mål med dagen? Liksom, vad är en lyckad dag?
När jag lyckats vara glad hela dagen. Tror jag. För när man är glad fungerar allting så mycket bättre och inget känns speciellt jobbigt.

Om du fick välja vem som helst i hela världen som skulle bli Sveriges statsminister, vem skulle du då välja och varför?
Oh shit.. politik. (Y). Ehm... jag skulle välja Astrid Lindgren. Kanske. Hon verkar så gullig och snäll så hon skulle vilja alla väl.

Berätta om din första kyss.
Jahaja. Det var väl i åttan eller så, med min dåvarande s.k. "pojkvän". Det var inget speciellt. Grejen är den att jag egentligen inte är så förtjust i kyssar.

Vilka är dina favoritböcker - topp 5-lista.
Ojojoj, sånt här är svårt. Jag får skriva utan inbördes ordning, tror jag nog.
- Låt den rätte komma in
- Någon bok som TV-serien "Mord i sinnet" baseras på, t.ex. "Sjöjungfrun sjöng sin sång"
- En komikers uppväxt
- Twilight
- Da Vinci Koden

Varför tycker du så mycket om film?
Det får bli ett eget inlägg.

Vad är det pinsammaste du gjort i hela ditt liv?
Det där är också en svår fråga... Jag får be att återkomma när jag kommer på något. Isåfall blir det ett helt eget inlägg!

Från vilken film kommer bilden?

Eftersom Elsa vann den senaste, får hon ett eget inlägg i min blogg. Vad vill du ha i det :)?


Eye to Eye


World Contraception Day

Idag var det Sex och samlevnad på Oscarsteatern. Det var faktiskt sjukt kul. En snubbe Martin var konferencier, eller vad man nu vill kalla det, och ibland var han rätt klockren. Det kom upp någon Göteborgare på scenen som hade vunnit något. "Jaha, du har mamma och pappa med dig där ser jag. Vinka till dem! Ja ni är ju från Göteborg också så det här med elektricitet är väl lite nytt för er, förstår jag."

Fråga Olle-Olle var där också, och någon skåning... man kan lugnt säga att alla de där vet hur ungdomar fungerar. Jag garvade rätt mycket. De jämförde kärlek med björnar och de jämförde inte klitoris med en skraplott.

Det fanns dock en humorlös gammal gynekolog som pratade genom näsan så man inte hörde ett piss av vad han sa. Jag tror att han pratade om preventivmedel med hormoner. Eller något sånt. Men de andra vägde liksom upp.

Och juste. Petter var där också och 'sjöng'. Delade ut Petter-kondomer gjorde han också. Härliga bananer (som vi för övrigt fick äta under pausen. de anpassade frukten efter ämnet, pluspoäng för det).

Sedan fick jag hör vilka andra gymnasieskolor som var där och min första tanke var


Goodnight sweetie, sleep well. (shut up mum I'm on msn)

Jag har varit konstant trött hela veckan nu. 4-5 timmar sömn duger inte på lång sikt. Big nono. Så nu blir det läggdags. Klockan elva. Jag. Är. Bra.


Vad tror ni?


Ingen ny Veckans Fråga

Resultat från förra Veckans Fråga "Är du religiös?":Enligt mina undersökningar är ungefär:
- 84% av alla svenskar inte religiösa
men 16% tror på någon högre makt
- 16% av alla svenskar är religiösa
men 4% är überreligiösa

Bromma Blocks


29kr.

Off to Bromma

Idag öppnar tydligen ett nytt köpcentrum i Bromma. Bara sådär. Det låg tydligen två Coop bredvid varandra förut och så stängdes det ena och så byggde de ett köpcentrum istället. Lagom fräsigt, faktiskt. Så jag och vati ska åka dit nu. Kanske är det några roliga öppningserbjudanden?

We will see.

Så länge får ni lite svensk björnstam.

Kärlekens matadorer.


RSS 2.0