blöh

Så var det dags för labbar igen. Idag hade vi, imorgon kör vi vidare. Och så måndag, tisdag, onsdag nästa vecka.

Jag smälter lite här borta. (ska vi smältpunktsbestämma?)


I am on fajjööör

Vet ni hur duktig jag har varit idag? Helt sjukt. Jag åkte till skolan (TROTS att det var självstudiedag) klockan 11 för att förbereda lite inför labben imorgon. Vi skulle svara på frågor, göra lite tabeller, rita lite mekanismer och lala. Och så skulle vi tolka spektran. IR, H NMR och C NMR. Jag och min labbkompis klarade den första galant, men sen började det gå snett utför. Till slut bestämde vi oss för att dela upp alla tvåtusenfyrtiotre spektran mellan alla grupper som studerade med oss (allt för att spara tid). Detta medförde sedan en låååång period då vi presenterade det vi kommit fram till. Vi kunde dock inte presentera C NMR för vårt ämne, för det spektrat var bajs. Fullkomligt. Bajs.

Jag tror inte jag blev så mycket klokare av att gå till skolan idag, alltså. Men ändå, jag var duktig. Första gången som jag studerat på en självstudiedag. Shitbananazz.

Jag lämnade skolan klockan 17 (obs! 17.) och tänkte åka raka vägen hem och äta, ladda ner de nya avsnitten av HIMYM och 2½ men och sedan somna framför gamla avsnitt av någon random serie. Istället kom jag hem, åt, upptäckte till min förskräckelse att de nya avsnitten inte kommit upp och valde istället att julpynta. Kände att det bara MÅSTE göras innan den 1:a december. Annars äre kaos. Så jag trippade ner till förrådet och hämtade min lilla plastgran, adventsljusstake, ljusslinga och tomtar och satte igång. Nu är det jetemysigt.

Efter det slog jag in julklappar. Eller snarare julklapp. Jag har bestämt mig för att de ska bli überfina i år så det tar tid. Min lillasyster Saras julklapp är nu heeelt färdig och fin! Men jag lägger inte upp några bilder.. det får bli en överraskning på julafton. Hoho.

MEN! Det jag ville säga med det här inlägget var att jag alltså inte sovit ett skvatt ELLER tittat serier sen jag kom hem. När sjutton hände det senast? Typ näver. I'm awesome dUde.


Att köra på en älg

Ja. Det kan vara intressant. Det kan gå jävligt illa, men vi hade tur. Tror att alla de gånger som jag har undvikit att gå på A-brunnar finally paid off.

Pappa var snel hest och skjutsade mig till Upplands väsby och upptåget igår ikväll när jag skulle tillbaka till Uppsala. När vi svängde av motorvägen och var någonstans mitt i skogen kommer en fekking kamikazeälg springandes. Det var lyckligtvis en 70-väg så vi körde bara i 80, vilket gjorde att P hann reagera och snurra förbi lite halvt. Älgen flög alltså in i sidan på bilen istället (Den sidan där jag satt... lite, så att säga, panikigt. Fast den hade inga horn, så det fanns ingen risk att jag skulle spetsas. Alltid skönt att veta.) och pajade vår sidospegel. Den lämnade även en buckla och en jäklans massa hår efter sig. Vi funderar på att göra egna penslar och sälja dyrt på blocket som "Specialtillverkade penslar av älghår. Håret donerat av älgen själv. Bättre kan det icke bli.".

Eftersom vi blev tvungna att ringa polisen och markera platsen (och leta efter resterna av vår sidospegel) så missade jag mitt tåg.


ääälghååår


älghår, älghår, ÄLGHÅR!

(Och ni som undrar hur det gick för älgen: jag har ingen aning. Den sprang i alla fall iväg till skogs och så kommer väl viltsnubbarna att leta upp den och plåstra lite.)

Juledaaags

Har efter mycket snurr, knyt och filurande fått upp paketkalendern på gardinstången. Mina armar är döda, men det var det värt. Älskar att vi får paket från m&p i år också. Ni är så snälla! Det gör att hela december blir lite extra mysig och julig.

Nu ska jag nog sätta mig och slå in några julklappar. Hohooo vad roligt!


musik på repeat

Björnstammens nya - Svalkar vinden
Bara kör. Och kör. Älskar lite nytt.


På tåget hem

Till Stockholm, alltså. På ett inte så jättemysigt tåg. Först luktade det svett, sen våt hund, sen smör, sen yoghurt och nu digestivekex. De två sista är okå, men resten... Jag h a t a r lukten av smör.

Bläbläblä.

glass i stora lass

Jag och Fia gjorde egen glass med smak av gröna äpplen igår. Jag vet att det låter sjukt najs... men det var det inte. Smaken påminde väldigt mycket om apple sourz, vilket jag inte är särskilt förtjust i. Så... ingen superhit. Inte som hallonglassen som man kan offra sitt ena öra för. Den blev alldeles klumpig eftersom vi rev äpplet så det såg inte jättefräscht ut. Liknade keso, typ. Till färgen också.

Hur som helst. När vi skulle lägga in glassen i frysen så tog jag min största burk med lock, men det kan ha varit så att det var lite för mycket glass.


Hur många tror att det gick att stänga locket utan att det hamnade glass överallt?


... Det gick inte alls. Observera att locket fortfarande inte är helt påtryckt. Det bara fortsatte att välla ut en massa glass. Unstoppable.

tips om mat

Jag fick lite småpanik när jag skulle laga lunch idag. Jag insåg att det är en hel del mat som går ut ganska snart. Jag har en liten snutt falukorv och en bit kassler som har legat där inne en aning för länge, skulle jag tro, och blodpuddingen jag har gick ut för två dagar sedan, men den är oöppnad. Så jag visste inte riktigt hur jag skulle få ihop det. Men då tänkte jag att om jag åt hela blodpuddingen till lunch, så kommer jag fortfarande vara mätt när det börjar närma sig middag och då räcker det om jag äter kasslern och eventuellt lite honungsmelon. Bra idé (Y).

Men så kom middagen. Jag hade egentligen ingen aning om hur länge kasslern hade legat där, men jag tyckte det var dumt att slänga något som kanske var ätbart, så jag provade. Jag brydde mig inte om att steka den utan åt den kall. Den smakade dock lite annorlunda så jag slog en pling till mamma och frågade om det var farligt att äta gammal kassler. Tydligen inte så värst, så jag åt lite till. Men sen var det inte gott längre.

Till kasslern tänkte jag dricka den sista äppeljuicen som stått öppen i kylen väldigt väldigt länge. Jag häller upp den i glaset och så ser jag något oidentifierbart flyta omkring. Något ljust, fluffigt. Det sa mamma att jag inte fick dricka. Inte alls. Något om farliga bakterier.

Sen fastnade jag vid datorn så jag har inte hunnit till honungsmelonen än, vilket betyder att jag bara ätit lite kall kassler till middag. Student? Ohja.


Det oidentifierbara ser ni nere i högra hörnet.

Några tips om mat som ni kan skriva ner på en post-it och sätta på kylskåpet för att det är så väldigt bra tips som man absolut inte kan låta bli att skriva ner på en post-it och sätta på kylskåpet:
1. Ät aldrig en hel blodpudding på samma gång. Man blir väldigt mätt.
2. Ät inte kassler som har legat i din kyl länge och som du inte heller vet bäst före-datumet på för att du slängt förpackningen den kom i. Det är inte jättegott.
3. Drick aldrig äppeljuice med fluffiga saker i. Big nono.

satsa rå

Eftersom jag har svävat på små rosa moln hela dagen, så kände jag att fan, idag är rätt dag att börja träna igen. Så jag snurrade iväg och satsade på sats! 30 spinning, 30 core. Det var jobbigt, känns att jag inte tränat på ett tag... men jag känner mig sååå duktig. Och ännu bättre kommer det bli när jag får träningsvärk. Jag har någon slags hatkärlek för träningsvärk. Jag hatar det för att det ibland gör så ont att man inte kan gå som normalt folk utan mer som en bajsnödig pingvin (plus att om man sätter sig i typ en sackosäck så kommer man troligtvis aldrig någonsin upp igen), men samtidigt så älskar jag det för att det är ett bevis på att man har varit hurtig och fin.

Jag kände att jag var så glad att jag kanske till och med skulle sätta mig och plugga lite till inför duggan imorgon, men så tänkte jag att saker och ting inte får gå överstyr. Det är omöjligt för mig att göra så många duktiga saker på en dag.

Så jag nöjer mig med att bara sitta här och le istället.


Rundvandring på 28 kvadrat - del 4

Hallen - platsen där allt har sin början.
och så mitt coola titthåååål

Eufori

Ja, mina vänner. Idag är en euforisk dag. Den är början på något som är så fantastiskt att det inte går att beskriva med ord. Något så fantastiskt så att det är löjligt. Jag bara slänger mig ner i en lövhög och skrattar som en skrattmås på crack för att jag är så glad. Jag slänger löven i luften och tänker att "Nu, nu kan livet inte bli bättre. Detta är toppen av toppen."

Eller ja, nu ska vi väl inte överdriva.

Men det är sannerligen en euforisk dag. Ni förstår, vi fick tillbaka våra tentor idag som vi skrev för några veckor sedan. Allmän och biofysikalisk kemi, om ni kanske minns? Hur som helst så var det första jag gjorde när jag vaknade imorse att logga in på studentportalen för att se om resultaten kommit upp. Och det hade dem.

Allmän kemi: G
Biofysikalisk kemi: G

Faaaabulous. Med tanke på hur det gick med pluggeriet inför tentan... om ni kanske minns det också. Men jag tänkte att, vad fasiken, jag kan väl gärna lika åka in och hämta tentan också. Så kommer jag dit, hämtar ut bunten med färgglada papper och ser.att.vadå? Que va?

Det står ju för fakking sejk VG. VG? "Var är dolda kameran?" liksom. Då visade det sig alltså att jag lyckats skrapa ihop till 82% och 75 var gränsen.

...

Det är fanimej inte illa pinkat om jag får säga det själv. Livet är bra härligt ibland, va?


klad hest. det firas med att plugga lite mindre till duggan än vad som var tänkt.

Hemhemhem och sova

Idag har vi haft föreläsning i tre timmar om karbonyler. Jag bara älskar att "lära" mig saker. Vi skulle ha slutat 13:00 men det blev ungefär 12:42 istället. Jag tänkte att jag skulle hinna med 45-bussen om jag sprang som en idiot.

Det gjorde jag inte.

Idag har jag alltså bara varit på en nästan värdelös föreläsning och sprungit som en idiot. Fett värd dag.

Och nu lyssnar busschauffören på "y viiiiva espana". PartyYyYY!


Dags för lite film

Harry Potter och dödsrelikerna del 2. M&P kom hit med den igår så äääntligen ska jag få se den. Jag missade den när den gick på bio och sen bestämde jag mig för att vänta tills den släpptes på dvd och nu har den deeet :D

Så nu har jag lagt mig (sjukt) bekvämt i soffan med en massa tända ljus och är asredo för lite awesomeness.


Vaknade typ nyss

Ska man gå upp och äta eller ligga kvar och kolla film. Det är frågan... den eviga frågan.


när det börjar eka i plånboken


RSS 2.0