Nattuggla no more frågetecken frågetecken

In case you didn't know: Jag är ingen morgonmänniska. Jag tycker väldigt mycket om att sitta uppe på natten och titta på tv-serier eller skriva random blogginlägg. Ibland får jag till och med för mig att jag måste städa hela lägenheten (typ allt för att inte sova).

När jag skulle skriva tentan i fredags var jag tvungen att gå upp 06:15 (Nästan självmord. Att gå upp tider som är någonting med 05 är riktigt självmord. Att gå upp nåt med 04 kan leda till mord). Tentan började 08:00. Jag ville verkligen inte missa bussen, så jag åkte hemifrån två bussar för tidigt, kl 07:04. Jag var typ halvdöd, med tanke på att jag suttit uppe och pluggat till halv ett, men så fort jag klev utanför porten mådde jag helt plötsligt fett bra. Och jag blev förvånad. Men jag tror att det var för att det var så mysigt ljus, plus att jag gick en annan väg. En liten grusväg genom en liten allé med små trevliga lyktor på vägen. Trevligt.

Och så älskar jag lukten av regn. Höst luktar alltid regn.



SYRRAN ÄR HÄR!

Idapida har kommit hit på besök! :D Vi har nostalgiat lite ps1-spel och senare blir det lite skräck. Antingen Saw-maraton eller lite randoms. Myyyspys.

Men först ska vi äta. Jag lagade precis maten. Det ser så jäkla gott ut.


TentaRÖJ

Först en sväng till Orvars, sen tagg på Värmlands. NICEY NICEY!


mmohyeah I like the fish mouth

En favoritfilm

Amélie från Montmartre (eller Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain).

Jag tycker i vanliga fall inte om filmer där man inte talar svenska eller engelska. Inte över huvud taget. Men den här filmen är definitivt ett undantag. Jag har säkert redan nämnt det, men det är en av mina absoluta favoriter. En så sjukt härlig feel-good-film! Något av det bästa med den är sättet som de hela tiden beskriver små detaljer om människor som egentligen kan kännas onödiga, men som ändå är lite smått fantastiska. Om ni tittar på början av det första klippet så förstår ni kanske vad jag menar.

Och så händer det saker hela tiden. Man tröttnar aldrig. Oftast finns det någon del av filmen som man helst vill spola förbi (som till exempel när Törnrosa sjunger i skogen medan feerna städar och bakar tårta i stugan, sjukt tråkigt), men i den här filmen finns inga såna scener. I lööööv it.




En av de bästa scenerna:


Tentabajs på g

Imorgon är första tentan. Allmän kemi och biofysikalisk kemi. Visst låter det roligt?

Jag dödar mig själv lite för att jag har så otroligt dålig självdisciplin att jag inte pluggat tillräckligt. Jag måste hitta på nåt sätt att fixa det till nästa kurs, som sagt. Det som får mig att plugga nu är att jag tröstar mig med ett vänner-avsnitt och lite chips en gång var tredje timme ungefär. Plus mat, såklart. Nothing else gets me going.

Måste återgå nu... det är 11 timmar och 26 minuter kvar tills det börjar. Så jäkla härligt.

Tre filmer att se i höst

Abduction
Bara för att Taylor Lautner är med (men INTE för att jag är värsta Twilight-fanet... jag är inte ens Team Jacob...). Det skulle vara intressant att se honom i en annan roll. En där han inte ständigt går runt med magen i vädret med sina överbiffiga muskler och sin dåliga hållning. Vill se hur bra han klarar action... han ser rätt hård ut. Det sägs att han ska bli nya actionhjälten som kommer kunna mäta sig med Matt Damon, Tom Cruise och Daniel Craig. Jag är tvek. Men jag ger pojken en chans! (lite sick förresten att han är 92:a och jämförs med de där andra snubbarna... som att se mig i en actionrulle, typ)




Jane Eyre
Jag såg den som teater en gång i gymnasiet och tyckte att den var rätt okej (skrev till och med en uppsats om den). Jag gillar starka kvinnor som vågar stå upp för sig. MEN, det var Michael Nyqvist som spelade huvudrollen och jag har aldrig riktigt varit ett fan av honom som skådespelare (men när han var med i Hellenius Hörna var han kul). Tycker att allt han säger låter så tillgjort. Så jag tänkte helt enkelt se hur det blir med andra skådisar, även om "gamla" filmer inte är riktigt min grej (förutom Stolthet och fördom, som är supermysig).




Tintins äventyr - Enhörningens hemlighet
Jag älskar Tintin. Har alltid gjort det. Jag och min storasyster tittade alltid på filmerna när vi var små, men våra två småsystrar har aldrig fattat grejen med dem. Och vi förstår oss inte på våra systrar. Att Steven Spielberg och Peter Jackson (awesome) nu går ihop och gör en nyinspelning är ju helt fabulöst! Tydligen så är det dock inte bara Enhörningens hemlighet som den baseras på, utan även Rackham den rödes skatt (som är uppföljaren) och Krabban med guldklorna (som inte har något med de andra två att göra). Rätt intressant att se hur de lyckats väva ihop det där. Krabban med guldklorna är btw en av mina favoriter. Likaså Det svarta guldet, Kung Ottokars spira, Det hemliga vapnet och Plan 714 till Sydney. Plus några till. Plus introt, musiken äger fett. Någon som jag aldrig riktigt gillat är Blå lotus. "Jag ska hugga av ditt huvuud!". Tyckte bara det var creepy när jag var liten. Men ja, som sagt. Sjukt intressant att se om filmen funkar! Det är tydligen bestämt att det ska komma ytterligare två Tintin-filmer från Spielberg och Jackson. Väntarväntarväntar med spänning.


FETA böcker

Kära gamla klasskamrater, kommer ni ihåg när vi klagade på att fysik b-boken var tjock?
Well, mina böcker i organkemi är en gnutta fetare. Självmord, nån?



Den översta boken motsvarar väl ungefär fysik b...

Maaaattajm :D

Framför nya avsnitten av Two and a half men och How I met your mother. Till middag blir det färsk tortellini med soltorkade tomater i. Aldrig testat förut, men det var asgott. Soltorkade tomater och pasta är en sjukt bra kombo!


Spökvatten

Såg att jag hade slut på mjölk och eftersom jag allra helst inte lever utan mjölk så kände jag mig tvungen att kirra lite med detsamma.

Och så regnade det ;pPPpPpPpPpp

Stjärt vad trött jag är

Och jag måste plugga. Det känns inte bra inför tentan nästa vecka. Jag insåg just att jag faktiskt har lite panik. Halva torsdagen, halva fredagen, hela lördagen och halva söndagen går bort för att jag fyller år. Så på de dagarna jag har kvar innan den 28:e måste jag plugga in all allmän kemi och en del av biofysikalen. Mjo, panik var nog ordet.

Fanfanfanfan.

Under nästa kurs kommer jag äga skiten ur plugget. Ska läsa i den där fula boken varenda dag. Så duktig måste jag vara om jag ska orka med det här... annars ballarjauuur.

Bambambaram.

Just nu sitter jag i alla fall inlindad i en filt och myser med atkins i soffan... alltid något. Får väl se hur lång tid det tar innan jag somnar.


Det är min födelsedag på lördag...

... och det kommer bli helt faaabulous!

Jag börjar fira redan på torsdagen med köttkväll och fest på Stocken med härliga uppsalare. På fredagen åker jag hem till Stockholm för att fira min födelsedag med familjen på lördagen. Jag var jätteorolig att jag skulle missa det fina att bli väckt på morgonen med sång och paket. Det har alltid varit bland det mysigaste med födelsedagar (även om alla ser ut som döda zombies och sjunger som kråkor eftersom det oftast är skittidigt på morgonen), men nu missar jag ju inte det! Senare på dagen blir det väl någon form av fika och üüübergod middag (som bestäms av mig, om vi fortfarande kör de reglerna trots att jag inte bor hemma egentligen) och sedan firar jag lite med mina vänner. Preliminärt är det kth:s tentapub som gäller, men vi får väl se! Kommer bli awesome hur som helst.

På önskelistan i år står bl.a.:
- Vänner - hela serien (som just nu säljs för halva priset på cdon.com (din skivbutik på nätet)
- Bones säsong 6
- Asfina shotglas från Åhléns
- En såndär liten apa som blåser nagellacket torrt
- Pengar till en dator (har bestämt mig för att lägga max 8000, verkar som att man får det jag är ute efter för de pengarna)

Jag återkommer senare med vad jag fick ;D



Snart 19 yao. Inte så jäkla liten längre. Bah.

Dagens schema

- Äta framför ett avsnitt av någon random serie
- Läsa lite biofysikalisk kemi
- Äta digestivekex med smör
- Göra seminarieuppgifter inför tisdag (notera: jag är ute i god tid)
- Titta på nästa avsnitt av random serie
- Läsa lite allmän kemi
- Äta middag framför ytterligare ett avsnitt av random serie
- Plugga lite till
- Sy upp två av mina klänningar
- Inte göra ett bajs... kanske lite mer serier...


Låter väl ändå som en hyfsad söndag, visst?

image description

Filmdags

Ikväll blir det Catch me if you can med Leonardo DiCaprio (ååhhhh) och Tom Hanks. Två av mina favvoskådisar!


Jag kommer aldrig i hela mitt liv ringa eniro igen.

Kommer ni ihåg den allra första laborationen jag skrev om förut? Den när jag typ dog?

När jag skulle till skolan den dagen, missade jag bussen med 2 sekunder... seriöst. Bussen stod där, så jag sprang som tusan. Jag hinner springa fram framför bussen (han har alltså inte börjat åka iväg) och ber honom öppna dörren. Han ser skitsur ut och åker iväg.

Fuck you, tänkte jag.

En av reglerna för lab är nämligen att man inte får komma sent, för då är dörrarna stängda och man får vänta ett år tills nästa årskurs gör den labben. Det suger. Så jag fick typ panik och tänkte ringa och säga att jag skulle komma sent. Eftersom jag inte hade något nummer ringde jag eniro för att få lite hjälp.

Det var det dummaste jag gjort, tror jag. För idag fick jag e-fakturan från tele2. Då ser jag att det där samtalet, som varade i 1 minut och 18 sekunder, kostade 58 fucking spänn. FEMTIOÅTTA!

Jag HATAR eniro.

Hej, jag förolämpar dig och ditt liv, men vi kan väl gå på dejt... ?

En historia som de flesta redan hört om, men som jag även kan dela med mig av här. Det var lite udda, lite smickrande, men ändå väldigt... förolämpande.


Det var första kvällen på Stocken (för utbölingar: Stockholms nation). När jag skulle gå därifrån råkade jag gå in i nån snubbe, så jag sa 'ursäkta' och traskade vidare. När jag börjar närma mig busshållplatsen kommer han fram till mig.

Han: Hej!
Jag: Nejmen hej på dig!
Han: Vad heter du?
Jag: Sofia. Du?
Han: Blabla (kommer aldrig ihåg namn sådär). Trevlig kväll på Stocken?

och så en massa babbel

När jag kommer fram till hållplatsen står han kvar där med mig och pratar en stund. Trevligt, tänkte jag. Först.

Han: Jaha, var i Uppsala bor du då?
Jag: Sala Backe
Han: Sala Backe, driver du med mig? Det är ju värsta slummen. (och mer prat om varför Sala Backe är dåligt)
Jag: Ursäkta? Sala Backe är asfint och mysigt. Det är ungefär samma som Hässelby där jag bodde förut.
Han: Har du bott i Hässelby? ("omg", typ)
Jag: Ja, är det något fel med det eller? Haha. Men vadå, bor du i Luthagen eller?
Han: Ja.
(Nähe? För er som inte vet så är Luthagen den finaste delen av Uppsala)
Jag: Svårgissat... Och om du hade bott kvar i Stockholm så hade du bott på Lidingö eller?
Han: Ja, om jag var gift... annars hade jag bott i Danderyd eller så.
(surprise)

(efter ett tag kommer det fram att han aldrig i hela sitt liv har åkt buss, utan han åker alltid taxi... "Buss är för fattigt folk.")

Han: Vad läser du får något nu då?
Jag: Biomedicin. Jag antar att du läser ekonomi? (eftersom du är sjukt dryg och inte klarar av att åka buss som normalt folk)
Han: Jag gjorde, är redan klar.
(aaahh.)

När bussen kommer tar jag fram busskortet för att gå på.

Han: Nej men vänta! Du får inte gå på!
Jag: Nähe, varför inte?
Han: Jag vill prata mer.
Jag: Jaha, men jag måste hem. Så.. hejdå, ha ett trevligt liv! (var lagom irriterad på snubben efter att han har förolämpat två av mina livsnästen)

Jag går på och när jag hälsar på busschauffören utropar han ett "Bra tjejen! Stå på dig!" Jag ba "ehehehe, jaaaa" (Y)

Så kommer jag fram till nästa busshållplats. Vem tror ni går på bussen om inte min käre ekonomivän. "Driv inte" (han hade seriöst sprungit ikapp bussen). Det tar ett tag för honom att gå på, för han fattar inte hur han ska betala (han är ju ny på det där, som sagt). Han frågar t.o.m. busschauffören hur lång tid det tar att åka taxi från Sala Backe.

Jag: Så du åker buss nu?
Han: Ja
Jag: Men alltså.. Varför sprang du efter bussen?
Han: Alltså.. jag var tvungen, jag tyckte du var så söt.
Jag: Jaha.. haha, tack.

...

Han: Kan inte jag får ditt mobilnummer?
Jag: Eh, nej. Vad ska du med det till?
Han: Jaaa.. om jag vill ringa dig någon gång och bjuda dig på bio, eller kanske middag.
Jag: Alltså, tack men nej tack. Jag är inte intresserad.
Han: Men varför inte då? Vad är det för fel?
Jag: Ehm... hur gammal är du?
Han: 29.
Jag: Precis. Och hur gammal är jag?
Han: 22?
Jag: Nejaaa, jag är 18.
Han: Så det är åldersskillnaden?
Jag: ... japp.

Typ, i alla fall. En av många anledningar. Ni kan ju gissa er till resten.

Och så gick han av vid nästa hållplats. Busschauffören fortsatte att heja på mig.


Och juste, han snusade också.

RSS 2.0