Mattävling... it makes sense now

Och shitPOMFRITT vad ni har röstat på frågan! TJUGOTRE PERSONNES! (som man säger på srenska). Ravioli leder fortfarande, KÄMPA HÅRDARE DORIS!


EDIT: NU förstår jag vad du menade med mattävling! Jag fattar, jag fattar, jag fattar! Och jag har inte fuskat. Hur vågar du anklaga mig för sånt .. fusk? Fy skäms. Jag har nog bara en pastaälskande läsare. That's all. Wiiiho!

Möhk

Vad ända in i glödheta håller blogg.se på med!? Varenda sketna lilla inlägg man skriver blir fyllt av små <div> och </div> istället för <br/>. Allting blir bara som en stor klump av text istället för i prydliga små stycken. Man får ju för fasiken sitta och redigera allting efteråt. SKA DET BEHÖVA VARA SÅ ELLER?!!?!?

Skärpning.


Så blir jag nöjd.... bröl.

Han kanske blir mänsklighetens undergång trots allt.

Tyvärr så har jag kommit fram till en sak.

Robert Pattinson ÄR snygg. Jag kan inte hålla det inne längre. Jag har alltid tyckt att han är Halvdan. Helt okej snygg. Allt som börjar på O. Någon som står med en bunt färgpennor ihopsatta med en tofs och funderar...

(jag tänker inte på Linas Kvällsbok, som ni kanske förstår)

Men ja.. Bevis:Vem kan säga att han INTE är snygg på de där bilderna?

Angelina look-a-like

Hittade till Matilda Bernholms blogg... är inte hon grymt lik Angelina Jolie?

En långsam posttomte i rosa mössa

Igår hände tre saker värt att berätta

Nummer ett:
På vägen hem från bussen såg jag något som var så sjukt jäkla skitcoolt. Jag såg Postbilen. Och det är inte bara postbilen, utan Postbilen med stort P. Den där extra stora som åker omkring och hämtar upp posten från alla gula och blåa brevlådor. Helt otroligt. Det var en upplevelse. En bild, tagen i farten. Bra gjort (Y) (sagt på finlandssvenska) (... Ondskan.. alltså)
Nummer två:
På samma tur hem från bussen stötte jag på en liten pöjk. Han gick så otroligt långsamt. Jag kunde inte gå förbi honom, för då skulle mina skor vara totalfyllda av snö (stigen vi gick på var helt och hållet omringad av snö, alltså). Så jag gick där... två meter bakom... och kände mig som en jag-vet-inte-vad. Något elakt.. en stalker, eller våldtäktskvinna. Hemskt, kändes det. Usch och fy.

Nummer tre:
... Har jag faktiskt glömt.
Eller nej! Läste i mina sms-anteckningar (brukar alltid skriva i ett utkast-sms så fort jag ser något roligt). Jag såg en gammal gubbe i en väääldigt fin overall! Den var knallturkos, med kycklinggul krage, och en rosa mössa med tofs till det. Härlig snubbe (Y)

Music, music, music (8)

So do you (Slimi Jimi Bubby Boy) - Hoffmaestro


Ett fönster speglar insidan - del 5

Genomskinlig som fönstret självt är jag. Lika ömtålig. Ett slag mot mig och jag går sönder. För evigt. Därför sitter jag här. I tryggt förvar. Från De Andra. Jag försöker att behålla en del. En egen del. Den värdefulla delen. Om den lever, lever även jag. Om än ej ett mänskligt liv.

Innanför min kropp finns nu inget värdefullt. Bara tankar hos de som kontrollerar mig. De värdelösa personer som inte har något bättre för sig. Innanför min kropp är jag inte lika mycket värd. Där existerar inte ordet värdefull. Ingen som kontrollerar någon annan är värdefull någonstans. Det är endast de själva som ser sig så. Att äga makt är att vara värdefull. Det är fel, fel. Så fel som det möjligt kan bli.

Bröl

ÅÅÅÅH, jäkla skitblogg. Menyn är cp. Jag blir ledsen. Andreas är tillbaka i PH. Jag blir glad. Neutral.

Jag är Schweiz.

En köttbulles väg genom vår kropp

Jag hittade gamla arbeten från när jag gick i mellanstadiet, och vad dyker upp om inte Köttbullen! Jag fick väääldigt mycket cred för den här. Min lärare älskade den! Konstigt nog.


Köttbullens resa börjar i munnen där den tuggas och blandas med saliv från spottkörtlarna. Sen går den igenom svalget. Efter svalget finns ett struplock som hindrar köttbullen att åka ner i luftstrupen. Därefter åker den ner i den 25 cm långa matstrupen ner till magsäcken. magsäcken producerar magsaft som löser upp maten. Magsäckens musklers sammandragningar gör att maten blandas med magsaften. Nu ser maten ut som en gröt. Den åker sedan vidare till tolvfingertarmen. När maten passerar blandas den med galla som kommer från levern och bukspott från bukspottkörteln. Gallan löser upp fettet så det kan tas upp av blodet och bukspottet bryter ner maten.

Ett fönster speglar insidan

En kropp. En själ. En egen. Alla behöver sin.

Kroppen. En utsida som håller insidan på plats. Rätt plats. En av de två pusselbitar som behövs för en komplett människa.

Själen. Den andra biten. Det vackra innanför. Men som för vackra färger, måste där finnas en duk. Något som håller ihop mästerverket. Sträcker ut det. Visar dess skönhet.

En kropp. En själ. En egen. Alla vill ha. Alla behöver. För sin överlevnad.

Men det går inte alltid som det bör.
Början på bidraget till uppsatstävlingen. Vad tycks, och vill någon läsa mer?

Sofiafisk är bakom flötet

Idag fick jag höra att mina "nya taggiga små korvar" inte var särskilt nya. De har tydligen funnits HELA TIDEN. Heeeela tiden. HUR har jag kunnat missa det? Jag kände mig lite dum. Och aningen bakom flötet.

Jag är helt enkelt besviken på mig själv. Hur har jag kunnat missa såna tuffa fiskar?

Pinsamt. Speciellt om man är så pass mycket fisknörd som jag. Jag fick reda på att jag andades som en fisk på land, tidigare i veckan. Ser man på. Man kanske hör hemma i havet med sina små fiskvänner istället. Eller på Internet, med sina cyberfiskar. Tummen upp på den (Y).

Fast egentligen är jag inget stort fan av fisk. De jäklarna har bara smittat av sig. LÅT MIG ANDAS IFRED!


(NÄSTAN fyndig rubrik där va?)

SOFIA TÄVLAR I EN FOTOTÄVLING

Här, Johanna, kommer mitt bidrag till tävlingen:


Ha en trevlig kväll (Y)!

Mina små taggiga korvar

Det har kommit en ny sorts fisk på Happy Aquarium! WUNDERBAUM! (de där granarna som Ronny&Ragge har för att inte lukta skiiit)

Chipsträsksmonstret.

HUR äckligt låter inte Sourcream & Bearnaise-chips? Väldigt. Jag har undvikit dom... varit lite halvt rädd.
Igår sprack det.

Jag är inte helt 100 på att jag verkligen åt dom... Jag såg en skål med chips, tog ett, tyckte att det smakade ungefär som sourcream & onion och brydde mig inte mer om det. Senare såg jag chipspåsen under bordet:

(det står SOURCREAM & BEARNAISE på)

Nu kommer jag för resten av mitt liv sitta och undra om jag någonsin åt sourcream & bearnaise-chips den kvällen. Jobbigt.

Sofia provar (Y)

Produkt: Ballerina KLADDKAKAA!
Skillnader mellan vanlig Ballerina och Ballerina kladdkaka:
• Det var chokladkex istället för ljusa kex.
• Kladdkakesmet istället för choklad inuti.
• Det var meningen att man skulle doppa dom i mjölk.

Smakprov:
- Utan doppning i mjölk blev det fööör mycket chokladsmak.
- Med mjölkdoppning smakade det som sandwich (glassen, inte en smörgås). Riktigt gott (Y). (tummen upp)
- Med en klick grädde på smakade det chokladkaka med grädde... och då jag inte tycker om grädde speciellt mycket så tyckte jag inte heller att det var gott (N). (tummen ner)

Slutsats:
Doppa kladdkakeballerinan i mjölk, ät, njut.

RSS 2.0