Mattias is drop-dead gorgeous

Jag har funderat litegrann på vem som egentligen är snyggast i E.M.D. Danny var snyggare när han var med i Idol, sen färgade han håret platinablont - skitfult. Erik var också snyggare i Idol, sedan kom någon skum mohawk-frisyr - skitfult. Mattias däremot har varit snygg hela vägen igenom, om inte snyggare efter idol. Därför har jag kommit fram till att Mattias är den snyggaste av dem!


Så skulle jag se ut om jag var...

...gammal:


...man:


...asiat:


...en tavla av Botticelli:


...en tavla av Modigliani:



Ursprungsbild:


Vill du veta hur du skulle se ut som man, manga eller apa? Tryck här.

Bloggkoll - en väldigt praktisk sida!

För ganska längesen upptäckte jag sidan "Bloggkoll". Här blir man medlem, och sen kan man söka efter alla bloggar man brukar läsa. De bloggarna läggs till på ditt konot och så visas alla nya inlägg som kommer. Helt enkelt jättebra. Man slipper gå in på allas bloggar en i taget för att se om de nu har skrivit något inlägg. Jag tycker verkligen att ni borde testa! 

För att följa min blogg med bloggkoll, tryck här.

Loppis!

Igår var det en stor loppis i Hässelby Gård. Bl.a. min lillasyster Sara stod där med sin klass och sålde saker. När mamma åkte dit på eftermiddagen hängde jag på. Jag tycker att det är jättekul att gå runt och kolla på såna där ställen. Vem vet vad man kan hitta liksom? Dessutom tycker jag att det är kul med inredning. Egentligen är det ju faktiskt inte så lång tid kvar tills jag ska flytta hemifrån... bara några år. Så jag har ju börjat fundera lite på hur jag vill att det ska se ut och ltie så... I alla fall så är loppis ett perfekt ställe att leta efter billiga inredningsprylar! Jag hittade två lampskärmar som var lite gulliga t.ex. Själva lamphållaregrejen är kanske inte den vackraste, men den fick jag på köpet.


Bok: En prinsessas dagbok 3 10:-, halsband 15:-, lampa 6:-
(den andra lampskärmen kostade 5:-, fast det var utan en såndär lamphållare)

Grattis Morfar!

Igår fyllde min morfar 75 år, vilket innebar en stor släktträff med alla kusiner på mammas sida. Jag tycker att kvällen verkligen var lyckad. Då hälften av mina kusiner har vuxit upp i Skåne så har vi knappt träffat dom. Senast jag kommer ihåg att vi träffades var när mormor fyllde 70, alltså för 5 år sedan. Innan dess var det nog när vi var på Grönalund tillsammans och det var e v i g h e t e r sedan. Därför var det alltså vääldigt trevligt att samla hela tjocka släkten igen.

Kvällen började klockan sex med middag. Det var kassler med någon géléaktig smet ovanpå, med leverpastej och lite så. Det var nog mer vuxenmat skulle jag gissa, men jag åt det i alla fall. Sen blev det dubbel efterrätt, hurra för mig! Först var det någon sockerkaksaktig sak med kiwi och små, små chokladgrejor på. Mums. Till det serverades portvin. Jag visste redan från början att jag absolut inte tycker om vin, men det skadar ju inte att smaka tänkte jag. Uusch, vad äckligt det var. Jag förstår inte hur man kan dricka sånt.... jag fick lättdryck istället.

Efter-efterrätten var mormors kända marängtårta. Det är maräng med grädde och lite nötter och den är très mumsig! Den serveras alltid under födelsedagar uppe hos dem. Jag var dock väääldigt mätt efter allt innan, så jag tog en pyttebit.. men det räckte bra för mig.

Det blev lite mingel och sådär resten av kvällen. Efter ett tag började vissa "dansa", eller vad man nu ska kalla det. Det blev Backa med traktorn, Pilbågen, Isborren, Gräsklipparn... hahahh, jaaa allt möjligt... själv körde jag Plocka äpplen.
Väldigt kul hade jag i varje fall. Jag hoppas verkligen att vi kan se till att hålla kontakten någorlunda nu. Så att det inte tar fem år tills vi ses nästa gång. Men vi har i alla fall pratat om att vi ska samlas allihopa snart och äta på någon trevlig restaurang eller så :). Sounds nice.

Jag skulle gärna lägga in bilder om jag kunde, men tyvärr har jag inga. Vi kommer att få dem mailade till oss så småningom, då kan jag lägga upp dem på Sofias Galleri. Nu måste jag göra lite kemiuppgifter... adios.

The Dark Knight

Hejsansvejsan!

Ganska länge så har jag, Fia och Elin pratat om att vi ska gå och se Sex and the City på bio. Själv är jag "addicted to Sex and the City" så jag tyckte att det skulle bli jättekuuul. Men så kom Patrik 1,5. Då vill de såklart hellre se den. Men jag har någonting emot svenska filmer, jag vet inte riktigt vad det är. Amerikanska filmer är mer intressanta tror jag. I alla fall. Därför åkte vi in till stan igår efter skolan. Elin la sin röst på Patrik 1,5 jag på SATC och Fia på båda två (hon var också tveksam p.g.a. att det är en svensk film). Jag lyckades tillslut, på något sätt, att få dom att vilja kolla på SATC, men då finns det självklart inga platser kvar. Så då tittar vi igenom alla filmer igen och ser att The Dark Knight går (senaste Batman-filmen), vilket vi tyckte var en superbra idé, så då blev det den helt enkelt. Ingen av filmerna vi egentligen kom dit för att se egentligen but... who cares?
Filmen var verkligen j ä t t e b r a. Den är väldigt intressant, finns inget tillfälle då man tröttnade eller så. Plus att den är lite klurig med Jokerns alla planer. Förresten, Jokern är inte längre Jack Nicholson, utan nu är det Heath Ledger. Ni vet, han som spelar i 10 orsaker att hata dig, Brokeback Mountain... och han som tog självmord förut... :( Han är i varje fall en väldigt bra skådis, han gjorde rollen jättebra, minst lika galen som Nicholson. Det är nästan så att filmen får 5 stjärnor av 5 möjliga. Jag rekommenderar den verkligen. Man behöver inte ha sett de andra filmerna innan.


Jack Nicholson vs. Heath Ledger

Nu måste jag börja städa mitt rum. Det blir partyparty hos morfar ikväll och då måste det vara fint nere hos oss ifall vi tänker komma ner hit. Så, hejdå alla glada, puss!

Sofia dissar: Too many follow-ups!

När tredje Pirates of the Caribbean-filmen släpptes, sa alla att det skulle vara den absolut sista. Men vad är det då jag hör? "Johnny Depp har tackat ja till en fjärde Pirates of the Caribbean-film". WHAT? Jag tycker att de ska lägga ner med så många uppföljare. Det blir uttråkande! Själv tycker jag att ettan har varit den bästa å sen har de blivit sämre och sämre för varje film, eller i alla fall inte lika roliga att kolla på. Det börjar likna en High School Musical-variant det här nu. Nu i höst kommer ju trean, sen har det pratats om en fyra, femma och en sexa! Gaahh, jag blir trött på det.



Klöfverskjöld eller Nyberg?

Min kära moder har faktiskt två efternamn, både Klöfverskjöld och Nyberg. Jag antar att hon behöll sitt "egna" efternamn (Klöfverskjöld) för det är ett adelsnamn, eller vad man säger. Nu är det så att jag har chansen att få heta Klöfverskjöld jag med! Eller Klöfverskjöld Nyberg... Då är bara frågan: Skulle jag vilja heta så livet ut? I och för sig så kan man nog byta tillbaka, men det kostar ju. Jag tror inte att jag skulle vilja betala en massa pengar för att byta namn sjutton gånger fram och tillbaka (jag är så velig av mig). Så rik är inte jag. Men jag måste fundera väldigt noga på den här saken. Någon som vill tycka till? 

Smaka lite på dem:
Sofia Nyberg
Sofia Klöfverskjöld
Sofia Klöfverskjöld Nyberg

Sofia hissar sin biologilärare!

I min skola, Blackebergs Gymnasium, sitter det TV-skärmar lite här och var som berättar om olika events och lite så. Även inställda lektioner står där. Under veckorna jag gått här har det dykt upp väldigt många inställda lektioner, men aldrig för vår klass. Mest är det lyckoklassen nv1a som får skippa lektioner tycker jag. Dessutom har samklasserna världens lyxigaste schema vilket gör att längtan efter att vi ska få slippa något blir ännu större. Men, idag hände det minsann! När man som minst anar det så dyker det upp på TV-skärmen "Eva Friströms biologilektioner inställda" och oooooj vad jag blev GLAD! Biologi var vår sista lektion idag, och innan det hade vi lunch, vilket betyder att vi kunde gå hem innan lunch om vi ville - klockan 12:10. Helt fantastiskt underbart. I och för sig stannade jag och åt i skolan, jag var megahungrig... var tvungen att få i mig någonting. Gud vad jag älskar min biologilärare nu, för tillfället :D


God frukost snabbt!

Nu under skoltiderna blir det ju ganska så stressigt på mornarna. Det är inte alltid man hinner med frukosten utan att missa bussen. Därför har jag ett gott tips på frukost som går snabbt. Jag vet att man inte alls får i sig all näring man behöver få ut av frukosten, men det är i alla fall bättre än ingenting.
Man tar frysta bär, själv brukar jag oftast ha hallon/blåbär och ibland lägger jag även till lite björnbär eller jordgubbar. Sedan slänger man in dem i mikron i cirka 1 minut så att de tinas lite lagom. Över bären häller man vaniljyoghurt (naturell eller fil går också bra, om man tycker bättre om det) och så blandar man om litegrann. Det är jääääättegott plus att det ser smaskigt ut. Det blir en sån härlig färg på det :). Ett extra plus är att man kan växla med så många olika sorters bär i olika kombinationer, så det blir svårt att tröttna på det!



(Bär innehåller en massa vitaminer också!)

Musiklektion

På musiklektionerna har vi bildat band! Och så ska man göra en cover på någon låt. Jag tyckte det lät skitkul, fast problemet är att jag varken kan spela gitarr eller piano så bra... så för min del blev det sång! Jag måste ju vara ärlig och säga att jag inte har världens bästa sångröst direkt (haha), men den får duga helt enkelt. Hittills är det ingen som klagat. I vår grupp är det jag(sång), Malin(gitarr), Sara(sång), Johanna(sång), Erik(trummor), Markus(piano) och Johan(gitarr). Låten vi valt är When you say nothing at all med Ronan Keating, vilket är ännu ett litet problem. Jag har en ganska mörk röst, vilket betyder att refrängen är på tok för ljus för mig och om jag sänker en oktav så blir den jääättemörk. Men, då bad jag Mats om en understämma till refrängen, som jag får stå och sjunga själv. Fungerar utmärkt! Måste öva litegrann dock, andra raden lät lite konstig tyckte jag...


SPORE

Spore är ett dataspel som är hyfsat nytt skulle jag tro. Det är samma människor som har gjort The Sims, så det är ganska likt på sätt och vis. Jag tycker att det verkar superkul. Man börjar som en liten amöba typ (som man designar själv :D!) och sen äter man så man blir större och så utvecklas man till reptil och sen landdjur , eller nåt sånt... Och man får helt och hållet bestämma själv hur ens djur ska se ut! :D Sedan går man igenom typ... stenåldern och håller på och krigar med olika stammar, sen blir det civilisationen och sist rymdfasen. Skojsigt, huh? Själv har jag bara tittat på när min syster har spelat, men jag funderar på att dra igång min egna lilla gubbe senare. Min art ska nog hitta "The Farbror Frejs", jättebra.

Pusshej leverpastej!

Först till kvarn!

Ja, det är det som gäller när man ska duscha hemma hos oss. Allra värst är det på söndagkvällar, då alla vill duscha samtidigt för att slippa göra det på måndag morgonen sen. Problemet är att vårt varmvatten inte räcker till om alla ska duscha direkt efter varandra... det finns en viss mängd vatten som är uppvärmt, men sen blir det kallt som satan. Därför gäller det att smita in i duschen innan alla andra. Lyckades faktiskt bli tvåa idag, wuho! Så, ja... först till kvarn får varmvatten, helt enkelt. Resten får frysa som en skåning i Norrland.

NY KATEGORI

Hm. Jag har sett så väldigt många bloggare nu som skriver om shopping och så. Visserligen är min bloggis ingen modeblogg direkt, men jag tänkte att jag kunde göra detsamma, då jag faktiskt köpt en del nya grejer på sistone. Eftersom att jag inte alltid har så mycket intressant att skriva om så kan ju det blir helt perfekt! Därför kommer jag nu att skapa en ny kategori som heter "Sofias köp". Som sagt så kommer jag att lägga upp bilder på sånt som jag köper, inte bara kläder utan även lite annat smått&gott.
Funderar även på att fixa en kategori med tips från mig, eller tips som jag sätt i tidningar etc. Kan lika gärna lägga upp den nu, så får vi se när inläggen kommer. Det här blir säkert jättebraao :)

Städa?

Mitt rum ser för tillfället bedrövligt ut. Det ligger kläder över hela golvet, skrivbordet är fuullt med småsaker, alla kuddar och överkastet ligger i fåtöljen ... ja, allt är helt enkelt kaos. Egentligen borde jag därför vara så pass duktig att jag städar idag. Söndag är ju sista dagen innan skolveckan drar igång igen, så om jag inte städar nu så kommer jag inte få det gjort förrän tidigast om en vecka. Vilket låter ganska illa. Jag känner mig alltid så duktig efter att jag städat, allting blir så fint. Men just själva städningen är inte så himla kul. Bara om man rensar ut någon gammal låda där man kan hitta lite småprylar, sånt är lite roligt. Menmen, jag måste nog ta mig tiden och helt enkelt städa på. Om jag är fokuserad på det städningen (och inte sitter vid datorn) så borde det inte ta så lång tid. Dags att dra igång, ciao!

RSS 2.0