Kassler med ananas i ugn

Du behöver:
- Kassler
- Ananas
- Crème fraiche
- Matlagningsgrädde
- Chilisås
- Peppar
- Riven ost (eller hyvlad)
- Ris

Skär kasslern i lite halvtjocka skivor. Lägg i varannan kassler, varannan ananasring i en ugnsform. Blanda crème fraiche, matlagningsgrädde, chilisås och peppar i en liten skål och häll sedan över i ugnsformen. Häll på så mycket ost du vill, in i ugnen och KLART! Går busigt snabbt. Servera med ris.




Får tjocka ihjäl mig hela veckan om detta ska funka

Okej, nu måste jag planera noggrannt. Jag åker hem på fredag för att komma tillbaka på måndagen efter påsk. Detta innebär att jag måste rensa kylen på allt som riskerar att ruttna sönder när jag är borta. Jag gjorde därför en liten inventering av innehållet i min kyl:

2 chorizos
1 portion tomat/mozzarellatortellini
0,986 kg kassler
1 blodpudding (som visserligen gick ut den 11 mars, men som kan vara värd att äta ändå)
1 förpackning groddar
125 g smör (har egentligen redan gått ut, men jag tycker inte att smör gör sånt)
3 dl gräddfil
5 ägg
Typ en hel burk raggmunkssmet (som också har gått ut, men som går att äta... tror jag)
1 mozzarellaost
1 matgrädde
En massa grönsaker och frukt

Eftersom kasslern gick ut igår så tillagade jag den idag. Kan slänga upp recept sen, det är gottigottgott. Fast all kassler fick inte plats i ugnsformen så jag har ändå lite kvar som jag måste äta upp. Jobbigt. Plus att jag har fått ihop till tre matlådor efter den här middagen. Åh. Jobbigt.

Men om vi gör såhär kanske:

Tisdag: Kassler till lunch, tortellini till middag (då går matgrädden åt också)
Onsdag: Raggmunk till lunch, kassler till middag
Torsdag: Kassler till lunch, chorizo till middag
Fredag: Raggmunk till lunch

Sen åker jag hem. Men ååh, det blev ju massor kvar. Får äta sallad och frukt varje dag. Sista korven och kasslern som blev över kan frysas, äggen klarar sig nog någon månad till... förhoppningsvis. Tror nästan att jag måste ta med raggmunkssmeten, mozzarellan, gräddfilen, smöret och groddarna hem. Fast nej, det kan jag ju inte göra. Jag kan ju för tusan inte bära med mig hela kylskåpet. Och vad händer med blodpuddingen? Åååååh vad jag köper mer mat än jag kan äta. Sjukt oekonomiskt av mig. Någon som vill ha lite mat av mig? Eller kanske äta middag hos mig någon gång i veckan? Det blir en salig blandning. Blodpudding med mozzarella, stekt ägg och groddar typ. Åh...

svarar på frågor

Fick lite frågor av en Elin (blir alltid lika glad när jag får frågor, ställ så många ni vill!):

Är du hel svensk?
Tror du på spöken?

Tjaa... helsvensk är väl ingen. Så vitt jag vet är jag en åttondels norsk, en sextondels finsk och någon väldigt liten del tysk. Jag är helt sjukt exotisk.

Och nej, jag tror inte på spöken. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så tror jag inte på saker som jag inte sett/hört själv eller som är ologiska, och spöken (och allt annat övernaturligt) faller in under båda de kategorierna. Jag har vänner som har berättat att de någon gång har upplevt något som bara skulle kunna förklaras med ett litet spöke. Men, alltså... jag säger bara blankt nej, haha.


hur jag ser ut när folk hävdar att de sett spöken... "eeeh".

hela helgen lång

I fredags var det så jäkla chill. Vi åt lunch ute på gräsmattan och köpte glass. Sedan slutade vi vid två och drog ut på stan, satte oss på bryggan vid Fyrisån i solen och smaskade mer glass. Jag har nog aldrig sett så mycket folk på stan sen jag flyttade hit. Människor satt på marken längs med husväggarna och bara... chillade. Så skön stämning. Fin känsla. De enda som sitter på marken i Stockholm är tiggare. Där är Uppsala bättre.

Sedan gick vi runt på stan ett tag. Jag köpte en vårjacka (VÅÅÅÅR) och en massa annat smått och gott och impulsköpte ett par Reebok Easytone (hurthurt). De kostade 500 pengar istället för 1100. Fet rea assåh. När klockan blev sex traskade jag iväg till Synsam där jag fick nya linser, vilket var typ asskönt. Hade haft mina i nästan två månader. Jag började se dimmigt. Ny och fräsch gick jag till Orvars för att träffa några små brrrrudar. Vi spelade Med andra ord (favvo) och Jenga (som jag aldrig i helt mitt liv har vetat att det heter Jenga, trots att jag spelade det jätteofta när jag var liten). Och så åt jag nachotallrik. Den var godare än Palermos, men asså.. nä. Inte helt godkänd. Man fick ingen gräddfil och såsen var inte tacosås.


Chillipill på bryggan


I lördags var vi några hos Cia och taggade Albin Gromer på Smålands. Hade nästan inte lyssnat något på honom innan men det var najs. Det var en blandning av typ.. Familjen, Ansiktet och... någon jag inte kan komma på. Lisanne stod i garderoben så vi gav henne gott om dricks och öppnade labbrocken för henne många gånger. Det var hon värd. Efter Gromer körde Håll käften och dansa. Trots att vi var aptrötta så var det ganska så asnice att dansa till. På vägen hem blev jag och Cia sugna på kinamat men kände att det inte var tid för sånt då, så vi lovade att äta på söndagen istället. Och det gjorde vi.


GROOOOMER!


Cia & Sara


Lisanne i garderoben. Genitalia på dig!


Så igår gick jag, Cia och Anna på kinalestulang. Buffé för 129 spänn. Så jäääkla gott och gud vad jag blev mätt. Inte riktigt sprängmätt, men väldigt mätt. Jag åt friterad kyckling och biff, vårrullar, massa olika små mixer av kyckling, grönsaker och biff och till det en massa ris och sötsur sås. G.O.T.T. Därifrån rullade vi sedan till biografen för att se Hunger Games. Och jag kunde såklart inte låta bli att köpa hot snacks trots att jag ätit som en mindre häst.


MAT MAT MATTTTTT


Cia alltså. Alltid tummen upp. Alltid.

jag vill ha påsk, PÅSK! dudududududududu

Åååh vet ni hur mycket jag längtar till påsklovet? Jag vill bara komma hemhemhem till Stockholmo. Jag möter upp mutti i stan redan på fredag eftermiddag och så ska vi traska runt lite. Butiker man saknar när man bor i Uppsala istället för Stockholm: Topshop, H&M Home, Urban Outfitters, Stockhome. Kanske att man shoppar loss lite. Studielånet kom ju typ nyss. Rik och grejer.

Nu sitter jag bara här och är hungrig för tillfället. Jag missade frukosten (sprang, som alltid, som en idiot till bussen och glömde typ allting hemma... bl.a. frukost), jag åt en varma koppen till lunch och nu har jag ätit lite zoo-godisar. Kanske man tar sig en fin apelsin. Hoppas att ni har förstått?

Oh, ja! Tack Baloo!

Nejmen. Åh. Nu dök nya uppdateringar upp här. 73 stycken. Jag har ju för sjuttsingen redan kört typ... 130. Tror nog att datorn börjar bli gammal, stackarn. Medan jag väntar kanske jag kan knåpa ihop ett litet inlägg om min helg, som har varit lite mer händelserik än vanligt. Trevligt, minsann.


Installerar om datorn

Kommer att ta ett tag detta. Nu har det gått en och en halv timme. Woopwoop.


back to the 20s

I fredags var det biomedicinarnas vårgasque. Den höll till på Östgöta nation och temat var 20-tal (awesome). Det fanns ett liveband, mat och en helsikes massa pärlhalsband och fjädrar. När de skulle berätta vilken mat vi skulle få sa de: 

"... och till varmrätt blir det kalvhare. Det är något köttigt.">

"Eh. Kalvhare? Vad ända in i glödheta är KALVHARE?" Tänkte jag. "Är det en muterad kalv eller en muterad hare?" Liksom. Men det visade sig vara någon speciell del av kalven. Dåligt påhittat namn, skulle jag vilja säga.

Efter maten fick vi dansa runt en stund till 20-talsmusik. Man tröttnade dock rätt snabbt så då gick vi ner till släppet istället. Där var temat hiphop&reggae. Så där stod vi och hiphoppade i våra små 20-talskläder bland alla baggyjeans. Sjukt passande kombo. Men det tröttnade vi också på till slut så då drog vi upp till gasque-salen igen där de hade satt på lite awesome musik. Euphoria gick typ tre gånger och alla blev galna varje gång. EUPHOOOOOORIAAAAA LALALALLALALALLALALAAA. Armar flög överallt.

Det var en astrevlig kväll.


det var bara... konstigt

Jag stod vid Stadshuset och väntade på bussen igår. En snubbe 40+ petar mig på axeln.

Snubbe: Your bag, my jacket. It's the same! (tror att han kanske syftade på färgen)
Jag: Eh. Jaaa?

Lyssnar vidare på min musik. Han petar mig på axeln igen.

Snubbe: It's nice.
Jag: ?
Snubbe: What's your name?
Jag: Sofia.
Snubbe: And how old are you?
Jag: I'm 19.
Snubbe: I'm old. Work in there.
Jag: ...
Snubbe: You must say hello!
Jag: Eh... hello?
Snubbe: Good. Hello. I have to go inside there now. Maybe we see next time?
Jag: Ehm, yeah. Maybe.
Snubbe: You nice. Bye bye!


Alltså... va?

omg fml x(

Jag råkade cutta mig lite. Ett löjligt litet sår, men det vill inte sluta blöda. Tvätta med lite klorhexidin och sätta på ett plåster ba.


Alla brödsmulor på fingrarna avslöjar kanske att jag råkade skära mig när jag skar bröd. Hur lyckas man med det om man är normalintelligent?

Svar på en kommentar



Hejhejj :D Tackar och bockar och niger.

Yes, jag bor här :) I Sala Backe. Asfint, lugnt och nära till allt. Eller, det ligger lite utanför stan (fast enligt mig är det fortfarande sjukt centralt, bara 5 min med buss). Fast tyvärr kan jag nog inte hjälpa dig så mycket med det där eftersom jag bor i en bostadsrätt så jag har sluppit allt trassel med bostadsköer och sånt. Vad gäller studentbostadsköer som t.ex. Studentstaden så kan jag bara tänka mig att det tar rääätt så lång tid innan man lyckas få något, MEN man kan även söka bostad via nationerna när man har blivit inskriven. Jag vet att det finns de som har fått plats att bo på i början av terminen, men så är det några som har fått det senare in på terminen eller nu till våren eller inte alls. Rum i korridor är nog hur som mycket enklare att få än lägenhet.

Men, alltså. Om du verkligen vill plugga i Uppsala så borde inte det hindra dig på något sätt, om jag nu får säga så. Innan du har lyckats få ditt eget så finns det alltid folk som letar inneboende eller någon schysst fadder som låter dig stanna där en stund. Även om det låter mindre lockande så är det definitivt värt... Uppsala är en awesome stad ;)


Det är bara att sätta upp en sån här så får du säkert napp på stört, haha.

Resultatet av årets melodifestival

Lite efter, men ändå. Först ser ni mina resultat:


David Lindgren: Hans låt var rätt bra, men han sjöng sämst.
Thorsten Flinck: Bara.. inget för mig.
Dead by April: Jag gillar alltid deras refränger men jag pallar inte vrålet.
Lisa Miskovsky: Så. Himla. Tråkig.
Top Cats: Åh. Jag gillar inte rockabilly och han kunde verkligen inte sjunga.
Loreen: Bra, simpelt och lite halvcoolt nummer och jag älskar nästan låten. Blir en ny klubblåt antar jag. Sjunger bra och är snygg.
Ulrik Munther: Han måste ju vara den gulligaste i hela melodifestivalen ever. Sjunger asbra gör han också och hans låt funkar fint.
Björn Ranelid: Haha, ja. Vad ska man säga?
Molly Sandén: Hyfsad låt, sjunger fint. Stör mig fortfarande på att hon inte kan uttala ordet "crying" ordentligt dock.
Danny Saucedo: Här snackar vi coolt nummer assåhh. Och svängig låt, så att säga. Denna gången klarade han av att sjunga också. Fint det.


Och här ser ni hela familjens sammanslagna resultat:


Jag är sjukt besviken över att vi lyckades ge Top Cats en tredjeplats. Tror att det var pappa och Sara som stod för det. Fyfy. Björn Ranelid var den enda av alla som hade fått totalt noll poäng. Stackars, stackars Ranelid. Han får tröstbrunutansola lite. Han börjar ju faktiskt se lite blek ut.


så jävla FRÄSCH, precis som hon på russinpaketen

Nu doftar jag som en hel ros. Och så har jag bytt lakan. Så allting luktar jättegott. Åh. Nu ska jag gosa ner mig i min massagestol och kolla House.


fett nöjd chey

Och FYI: Idag valde jag att inte raka mina armhålor.

När tjocka familjen ska kolla melodifestivalen

Det mest peppade mellotittandet ever. Ida har till och med skrivit ut egna små röstningslappar så vi ser vem som vinner enligt Nybergs.




Uppe med tuppen

Idag vaknade jag klockan tio (!!) och det är lördag (!!!!!). Ska till Stockholm och tänkte att jag ska vara där i hyfsad tid. Måste dessvärre diska berget på diskbänken först. Det kan ta ett tag...


Men ja. Godmorgon på er! (älskar morgonrufset jag får när jag lägger mig med blött hår... det är så mysigt)

en standard på stocken

Igår var fina folket på allas vår Stock. Det var trevligt. Senast vi var där hade de satt en stor klump på golvet som några stod och dansade på. Det var weird. Halva dansgolvet stod och glodde på dem och andra halvan dansade (sjukt oengagerat) på lite random ställen. Det var tråkigt. Men igår var klumpen borta och alla dansade som dansmöss på crack. Det var fint.

Lite dumt av mig var det dock. Vi hade seminarium idag och jag hade bara gjort ungefär hälften av frågorna, vilket innebar att jag blev tvungen att gå upp tidigare för att göra klart dem. Och vi satt på Palermo till ungefär två. Och när jag kom hem var jag som alltid tvungen att sätta på ett avsnitt House innan jag somnade. Jag var kort sagt ganska trött och okry när jag vaknade. Men semnariet gick bra. Fick den lättaste frågan. Men ja, ibland måste man ju få ha tur.


På Palermo igår natt. Ryssmössan på (a.k.a. mitt sadelskydd) och fetnöjd efter att ha ätit en nachotallrik som smakade köttfärssås blandat med blodpudding. Någon borde lära Palermo att laga mat.

Det ser btw ut som att den övre halvan av mitt hår kommer från ett får och den andra från typ.. nåt djur med långt rakt hår. Snacka om att ha no control.

RSS 2.0