Svar på alla era frågor :)

Vad har varit det roligaste och bästa under nollningen i Uppsala? :D
Oj, hm.. Med tanke på att nollningen var fem veckor lång så finns det en jäklans massa olika saker att välja mellan, men jag tror att jag måste sägaaa... vinorienteringen och pubrundan. Vinorienteringen gick ut på att gruppen skulle få en ledtråd som skulle leda oss till någon plats i Uppsala där några faddrar väntade med en liten utmaning. Det kunde vara att spela twister, kasta ägg, charader o.s.v. (svinroligt.. jag och Gustaf ÄGDE på att kasta ägg). På varje plats skulle man även dricka ett glas vin. Och juste, man skulle vara utklädd.. vår grupp var kycklingar och vi gick runt hela kvällen och sjöng för kycklinglåt (kan lägga upp den sen) (jag kan också förklara varför vi var kycklingar). Och juste... pubrundan var lite liknande... en cider/öl per pub med ett litet uppdrag på varje. Temat var film och vi var utklädda till Harry Potter (jag var Hermione). Det var awesome. Vi hamnade i värsta fighten med ett annat HP-gäng. Jag tror att vi förlorade. Men det var roligt.

Efter inlåsning och utlåsning mm! Vad planerar du att ställa till med härnäst?
Ehm, hehehe. Som jag redan berättat för dig (pappa) så lyckades jag glömma min cykel vid cykelstället den dagen då man ABSOLUT INTE FICK PARKERA NÅGONTING DÄR eftersom de skulle börja gräva för en ny bilparkering. Så.. öh.. den blev täckt av jord. Överallt.. i kedjan bl.a., så jag var tvungen att tvätta den innan jag fick cykla på den igen... det var jobbigt... :( Sedan får vi se var mina vingar bär mig näst ;D

Skönaste låten i år?
Inte så svårgissat... Vart jag mig i världen vänder med Den Svenska Björnstammen ;)

Skönaste filmen i år?
Åh, känns jobbigt att säga.. men jag har haft dålig koll på nya filmer det här året. Jag vet dock att Stolthet och fördom och zombier kommer att släppas 2011. Och jag misstänker att den kan bli prrrretty damn good.

Vad har du egentligen tänkt bli när du blir stor? Jag vill ha en utförlig förklaring.
Haha :) Som ni kanske vet läser jag just nu biomedicinprogrammet på UU, för att plugga vidare med forensisk vetenskap (också på UU). Forensisk vetenskap är ett masterprogram, så när jag är färdig med det har jag en master i forensisk vetenskap, vilket innebär att jag får titeln Forensiker. Enligt wikipedia är forensiker ett annat ord för kriminaltekniker vilket, som de flesta vet, är en person som hjälper polisen med att säkra spår från brottsplatser och ibland analyserar dem. Om jag har fattat saken rätt, är dock en forensiker någon som sitter i labbet i väntan på proverna (t.ex. fingeravtryck, DNA-prov etc.), men de är aldrig ute på själva brottsplatsen. MEN, jag siktar på att bli just kriminaltekniker, för att det verkar så jäkla roligt att springa runt och samla ihop bevis. Jag kan även tänka mig att bli mer åt rättläkare-hållet. Det vore awesome. Räcker det som svar? :D

Är Uppsala en stad man kan bo i livet ut?
Hmm... jaa, det kan man väl om man vill. Eller.. det är en stad med GRYMT många unga människor, vilket gör det till en ashärlig stad att plugga i. Men vad jag hört så är det inte så himla roligt att bo där om man är runt 20 och INTE pluggar, med tanke på att utelivet utanför nationerna inte är något vidare. Fast när man sedan skaffar familj och blir gammal så trivs man nog super här. Det finns många trevliga människor och bussen är oftast i tid!

Vad kan du absolut inte äta?
Tuggtabletter. Alltså vitamintabletter som man ska suga på. Det spelar ingen roll vilken smak det är eller att alla säger "Nejmen de är inte så farliga". Det. Funkar. Inte.

Vilken maträtt skulle du kunna leva på resten av livet om du bara fick välja en?
Lövbiff med soltorkade tomater och mozzarella med tagliatelle. Det går att äta hur mycket som helst.

Är du kittlig?
Haha, ja. Lite överallt.

Vilket är det bästa simsättet?
Tjaaa.. eftersom jag varken kan simma fjäril eller frisim nåt vidare bra så står det mellan ryggsim och bröstsim, och eftersom bröstsim är mer utmattande än ryggsim så väljer jag ryggsim! Fast då finns i och för sig nackdelen att man alltid får vatten i ögonen... vilket inte är så bra när man har linser... Äh, fan. Jag tycker inte om att simma.

Kan du säga alfabetet baklänges på max 30 sekunder?
Japp! Jag tog nyss tid, och det gick på 24,2 s.

En heldag på Liseberg eller en heldag på Grönalund?
Liseberg, def. De har roligare grejer (har jag för mig, har bara varit där en gång när jag var typ 10). Flumride! Har de i alla fall. Den tycker jag om.

Är du kär i någon just nu?
Nej.

Hääär vare påfyllnad!

Jag kom precis hem från en liten cykeltur. Sjuukt hurtigt av mig, visst?

När jag läste alla reklamblad jag fått hem i brevlådan (läser alltid allt, i jakt på billiga saker), så ser jag att Hemmakväll säljer 10 dvd-filmer för 100 kr. Jag ba 'woot?'. Och marabouchoklad för 10 kr. Jag ba 'woot?' Och så sålde Willys godis för 37:90/kg. Jäkligt wootig reklam idag. And I love it.

Så jag drog upp min cykel från förrådet och trampade iväg mot Drottninggatan (och till er Stockholmare: det finns en Drottninggatan även i Uppsala) och Hemmakväll. Väl där inser jag att de 10 filmerna för 100 var gamla hyrfilmer, och eftersom jag är en sån som vill att det ska se fint ut i hyllan och inte bara fullt, så blev jag lite tvek. Det satt en stor hyresetikett på varje film på kortsidan... som aldrig skulle kunna gå att gömma. Så jag dissade den idén. Men så såg jag att de även sålde nya filmer och tv-boxar. Och jag blev överlycklig. Massor av första säsongare för 100 kr, men även andra säsongen av True Blood för 199.

Jag köpte den, ofc. Den fick sällskap av lite choklad och Vampire Diaries också... såklart. Jag har fått en liten crush på vamps.


Jag har skaffat webcam!

Jag fick min lillasysters gamla när jag flyttade ut. Det var mycket snällt! Rätt bra att ha om man ska ta såna där fräsiga "i-farten"-bilder, om det t.ex. börjar brinna så man har det lite stressigt, men känner att man bara MÅSTE blogga just precis nu, för att händelsen är så händelserik att den förtjänar att bloggas om påengång, och att inlägget bara MÅSTE innehålla en bild på mig där jag inte ser alls stressad ut, fast jag egentligen håller på att dö av panik.

Det är en webcam bra för.

Kan ni gissa hur stressad jag är nu?


Sant blod

Nej vet ni vad. Jag tittade inte alls på Greven av Monte Cristo igår. Jag insåg att klockan var ganska mycket och den filmen är 2 timmar och typ 8 minuter lång, vilket var liiite för långt. Så vet ni vad jag gjorde istället?

TITTADE PÅ TRUE BLOOD!

Äntligen. Jag har haft säsong 1 hemma ganska länge nu men har aldrig riktigt tagit mig tiden att titta på den. Men så gjorde jag det igår och... det var bra. Jag tycker dock inte om Anna Paquin som spelar huvudrollen, vilket är lite synd... men jag tror att jag kommer konvertera inom kort. Fast något som är grymt irriterande är att hon fejkar sin dialekt så hårt. Och inte så bra heller, för den delen. Sen har jag även lite problem med Rutina Wesley (tjejen som spelar Tara). Gillar inte hennes karaktär. MEN, Bill är snygg. Väldigt. Han är så mystisk... älskar det.


handlingsdags?

Idag måste jag nog ta tummen ur röven och cykla iväg och handla. Det är bara så omständigt, för om jag ska cykla så måste jag göra rent cykeln först... och det är jobbigt. Men nu är det kris.

Toapappret är slut. Det finns endast en halv ruta hushållspapper och två servetter kvar.

Så.. hejdå, kommer tillbaka senare ;)

Nya 2½ men

Jag såg första avsnittet, nionde säsongen av Two and a half men igår. Det där med att de bytt ut Charlie Sheen till Ashton Kutcher kanske kan funka ändå, tycker jag.

Kutcher gick nämligen naken två gånger i FÖRSTA avsnittet. Tänk vad som kan hända sen liksom?


fast han borde nog loosa frillan.. ser ut som bajs

Nu blir det mys i soffan

Med Greven av Monte Cristo. Vi får la se om den bringar sexy back eller om den suger kameltå, tjolahopp gott folk! See ya tomorrow.


m&p, ni behöver inte oroa er...

... jag åt inte bara kladdkaka till middag. Jag åt faktiskt lite fiskpinnar och ris också. Med en bit gurka som höll på att dö, men som smakade gott ändå. Till det tittade jag på säsong 1 av RAW comedy club. Favoriterna där är nog Magnus Järvheden och Johan Glans, ni får youtuba ;)

Mat...


... med kladdkaka


(den är lite trasig i mitten för att en av mina djupa tallrikar ramlade ner från diskstället mitt på kakan... de där tallrikarna vill verkligen inte sitta kvar)

(och så är den lite trasig i kanten för att... ja... jag har ätit lite)

hur man gör middag när mjölken är slut

Jag tänkte att det var dags för lite middag. Jag gick till kylen, finns det något roligt? ETT ÄGG! JAG HAR ETT ÄGG! Steeeka plääättar. Knäcker ägget, tar fram mjöl och salt och... mjölk? Slut. Den har varit slut i flera dagar, vilket man kan tycka att jag borde ha lagt märke till.

Men så står jag där, med ett knäckt ägg i en skål och tänker "Vad fan gör jag nu?". ICA stängde för 18 minuter sedan och Willys orkar jag inte gå till (och jag kan inte ta cykeln eftersom den är nerjordad och måste tvättas först... kan ta den historian i ett annat inlägg).

... OMELETT! JAG GÖR OMELETT!

Eller. Fan... inte. Det behöver man mjölk till. Efter lite funderingar kom jag fram till att det enda jag kan göra som innehåller ägg men ingen mjölk är kladdkaka. Så, det får det bli helt enkelt. Nu ska bara ugnen bli varm och sen är middagen klar om 35.


Förresten, jag har inte glömt bort frågestunden, jag håller på att skriva svar! Finns dock fortfarande tid för att ställa nya, så kör på :)

NU VET JAG!!

Kommer ni ihåg mitt inlägg om gurkor? Jag kunde bara inte förstå hur gurkor håller ihop, med tanke på att de består till 99% av vatten.

Men nu har jag det.

v ä t e b i n d n i n g a r !

Vätebindningar, mina vänner, är otrooooligt starka bindningar som bildas mellan bl.a. vattenmolekyler. Mysteriet löst, liksom. Kaching!

En favoritscenFrån filmen 27 Dresses

Cry-Baby

Jag såg filmen Cry-Baby häromdagen. En film med Johnny Depp från -89, men som utspelar sig på 50-talet då rockabillyn var inne.

En väldigt bra sammanfattning av filmen:
Filmen handlar om den lite halvkriminella rockabillyn Wade Walker (kallas Cry-Baby för att han alltid gråter EN endaste tår när han väl gråter) och hans små rockabillykompisar och hur de inte tycker om medelklassfolk och vice versa. Cry-Baby blir dock kär i en medelklassare (Allison) och det blir fightfightFIGHT! Allisons s.k. vänner bränner upp Cry-Babys sprillans nya motorcykel och han blir asarg.

Betyg: 2,75/5
Filmen i sig var egentligen inte så bra. Skådespelet var halvdant, handlingen okej. Det som lyfte den var musiken (den klassas som musikal på wikipedia) och ett JÄTTESTORT plus (och även anledningen till att jag köpte filmen) är att Cry-Baby spelas av Johnny Depp. Då var han 26 bast och supermegasnygg. Fast hans skådespelartalanger hade tyvärr inte kommit riktigt än... Blev dessutom lite besviken över att det inte var han som sjöng på riktigt, utan någon annan random snubbe.. :( Men ja, betyget höjdes med 0,25 för att det var Depp ;)

Fast nu är det ju nystädat, faktiskt

Vet ni hur snabbt man stökar ner när man bor ensam i en lägenhet? Det är helt sjukt. Det blir en matlåda per dag. Dessa staplar man i högar för att man inte orkar diska dem när man kommer hem, så man sparar dem till helgen. Utöver det finns det alltid en massa smutsiga glas på diskbänken (var kommer de ifrån?). Tallrikar och bestick är jag rätt duktig på att diska snabbt. Kastrullen är alltid smutsig. Alltid. Måste aaalltid diska den innan jag ska använda den.

Måste komma på ett bättre system där.


Och så är det knäckemackorna jag äter till frukost. En knäckemacka med två skivor skinka på. Det är inte så mycket, men det är otroligt vad det smular ner! Smulor på diskbänken där jag förbereder dem, smulor på matbordet där jag lägger mackan medan jag fortsätter göra mig iordning, smulor på golvet vid soffan, i soffan och på soffbordet där jag sedan äter mackan.

Irriterande. Mycket irriterande.


Och mer då? Jo, golvet i min hall är inte det renaste. Min dörrmatta är kanske... 20 kvadracentimeter stor? Så den hjälper nada. Plus att jag alltid glömmer någonting på morgonen, vilket jag kommer på EFTER att jag tagit på mig skorna, så då måste jag springa in med dem på och då blir det smutsigt överallt.

(det går i och för sig att lösa genom att jag ser till att, öh.. inte glömma saker efter att jag tagit på mig skorna)


Sist då: mina kläder. Jag är en sån som använder ett plagg en gång och lägger det sedan i en liten hög vid sängkanten för att kunna återanvända det igen senare. Det är ju väldigt onödigt att tvätta det när man bara använt det en endaste gång. Detta innebär att jag för tillfället har halva sängen full med kläder. Borde skaffa mig en klädhylla vid änden av sängen. MEN NEJ VAD SMART! Det där tänkte jag för första gången när jag nyss skrev meningen. Deeeet skaaa jag göra.

Ibland överraskar jag mig själv med min intelligens.

Fina läsare, jag behöver hjälp

Hejhopp gummisnopp!
Nu är det som så att mitt universitet har bett elever som pluggar i Uppsala och som bloggar att dela med sig av sina bloggar, vilket jag nu har gjort. Innan de lägger upp min länk vill de dock ha 1-2 meningar som beskriver min blogg på bra sätt. Ni som hängt med ett tag kan ju hjälpa mig lite. Vilka ska dessa 1-2 meningar vara? Jag känner mig inte så påhittig idag. Hjälpihjälpi :))


PS. Glöm inte frågestunden! Jag funderar på att inte ge några svar om jag inte får minst fem frågor ;)

"jag bits inte" ?

Hittade den här, måste bara visa, haha:

ser ni att den högra delen av min överläpp (vänster på bilden) är svullen och lite blå? så såg det ut för ett par månader sedan efter att en kille bet mig när jag var på sommar. stockholmare alltså, något fel är det.

RSS 2.0