Men fuck you tiden

På naturkunskapen idag pratade vi om universums uppkomst och lite sånt. Vi kom in på att universum bara växer och växer och att det utanför inte finns ett piss. Ingenting. Ingen tid, inget rum. Jag förstår det inte nu och kommer förmodligen aldrig att göra. Så jag släppte det. Men sen började han prata om tid. Att ju lägre gravitation, desto snabbare går tiden. Hm, okej? Det var tydligen några forskare för x antal år sedan som hade tagit två exakt likadana klockor, satt dem på samma tid och sedan placerat den ena på marken och den andra högst upp på ett berg. Efter några månader tittade de på klockorna igen och såg att bergsklockan gått snabbare.

Wtf?

Smarta Elin frågade då om det skulle bli samma sak om man istället använde sig av en digital klocka (för det är trots allt logiskt att någonting som snurrar, snurrar snabbare när det är mindre gravitation, men en digital klocka är ju lite annorlunda...) Han sa "ja".

Wtfwtf?

Helt omöjligt. Jag har varit paff sedan dess.

Jag förstår verkligen nada.

Kommentarer
Postat av: Björkman

För en icke-naturare: rent spontant känner man att en digitalklocka borde fungera samma på båda ställen till skillnad från den analoga, men iofs består ju även en digital klocka av massa smådelar som säkert kan påverkas. (Atomer påverkas la av gravitation i alla former, lr?)

Att försöka tänka på universums storlek är meningslöst.. man blir bara knäpp och möjligen skrämd. Det bara är. Vi är nog inte menade att förstå allt.

2010-08-24 @ 23:20:27
URL: http://borgar.blogg.se/
Postat av: Vanilla

Välkommen till vetenskapens fantastiska värld!



Logiskt, eller hur? ;)

2010-08-25 @ 00:01:40
URL: http://absolutvanilla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0